Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Мария Касимова: С Лозан Панов не сме партийна кандидатура за президент и вицепрезидент

от БНТ
08:18, 12.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Аз самата не очаквах за себе си първо, че ще имам такава възможност, второ, че ще се впусна в нещо такова. Но и журналистът, и писателят отразяват времето и нещата, които ни се случват, те и променят тези неща. В работата си като журналист достигнах моите лимити". Това обясни в "Денят започва" журналистът и писател Мария Касимова - Моасе, кандидат за вицепрезидент заедно с Лозан Панов, който беше издигнат за президент на предстоящите избори.

По въпроса за свободата и зависимостите, Мария Касимова обясни: искам да бъда зависима от моето чувство за отговорност, от това, което смятам, че е честно и нечестно, така че аз не се страхувам от това.

Ние не страдаме от зависимости, аз никога не съм членувала в партия. Винаги съм се стремяла към свободата и не смятам да я загубвам, подчерта Касимова.

Смятам, че в политиката човек трябва да умее да води разговори и да бъде точен и верен на своите критерии, но в същото време да бъде и полезен, обясни тя.

Относно кандидата за президент Лозан Панов, Касимова каза, че като журналист и активен гражданин познава неговата позиция, особено през последните 7 години.

На мен ми е направило впечатление неговото чувство за справедливост, вярвам в неговата почтеност и така или иначе, той беше моят кандидат. С изненада и вдъхновение приех поканата да застана до него.

Моята основна битка е хората да разберат, че тези институции реално са наши институции. Затова моята идея е на едно такова високо място да работя директно с хората, подчерта Касимова.

Тя допълни, че не подценява никой от съперниците за президентския пост на изборите.

Не мога да кажа кой е по-добър или по-лош, по-силен или по-слаб. Ние с Лозан целим хората, независимо от коя партия са и какви политически възгледи имат, да видят в нашите идеи своя кауза. Абсолютно потвърждавам - ние не сме партийна кандидатура, категорична е Касимова.

Вижте целия разговор с Мария Касимова - Моасе във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Милен Керемедчиев: Кристалина Георгиева ще бъде все по-забърквана във войната САЩ-Китай
Милен Керемедчиев: Кристалина Георгиева ще бъде все по-забърквана във войната САЩ-Китай
Пети протест на пътностроителните фирми пред Министерския съвет
Пети протест на пътностроителните фирми пред Министерския съвет