НОВИНИ

Парното в източните квартали в София вече е пуснато

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
07:34, 12.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

"Топлофикация София" започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата.

Изискванията за това три последователни дни средноденонощната температура да е под 12 градуса, вече са изпълнени.

Директорът на "Експлоатационна дейност" в "Топлофикация – София" Йордан Йорданов заяви в "Денят започва", че вчера от страна на "Топлофикация" са предприети всички необходими действия за започването на подаването на топла вода и към настоящия момент засегнатите квартали вече имат такава.

"От страна на дружеството бяха предприети абсолютно всички необходими дейности за стартиране на отоплителния сезон и за започване на подаването на отопление към източните квартали на столицата, които се захранват от ТЕЦ "София - изток" и към настоящия момент парното в тези квартали е пуснато", обясни Йорданов.

Той допълни, че пускането на парното е процес, който изисква технологично време. Не се очакват проблеми с пускането на отоплението, но екипите са в готовност в случай, че възникне авария или някаква нередност.

"Реконструкцията на топлопреносната мрежа на улица "Цар Иван Шишман" е приключила, като почти всички етапи са приключили преди сроковете, които бяха обявени. На 6 октомври - четири дни предсрочно, беше възстановено топлоподаването и към последните засегнати абонати от реконструкцията", каза още Йордан Йорданов.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Момеков: От ковид ще се генерират нови болести
Проф. Момеков: От ковид ще се генерират нови болести
Григор Димитров продължава успешното си представяне на Индиън Уелс
Григор Димитров продължава успешното си представяне на Индиън Уелс