НОВИНИ

Много по-студено от обичайното за сезона и днес

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 20.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Минималната температура в Пловдив, Стара Загора и София е минус 1°, във Велико Търново – минус 2°, а в Шумен – минус 3°.

Максималните температури днес ще бъдат от 6° в София до 14° в Хасково и Сандански. Ще бъде ветровито, с валежи, като границата между дъжд и сняг ще остане твърде ниско, на около 500 метра надморска височина. По-значителни количества се очакват в Южна България. До вечерта валежите в Западна България ще спрат и през нощта валежи от дъжд, на места интензивни, ще има все още в Източна България. Сутринта ще е студено, в западната половина от страната с условия за слани. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по-високи по морския бряг.

Утре повече облаци ще има над Западна България, но валежи са малко вероятни. Над източната половина от страната ще бъде слънчево. Със слаб вятър от югозапад ще прониква по-топъл въздух и максималните температури ще се повишат съществено, в по-голямата част от страната между 14° и 19°.

Слънчево ще бъде времето и по Черноморието. Преди обяд ще духа слаб западен, а след обяд умерен южен вятър. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.

В планините облачността ще се увеличи и над масивите от западната половина от страната ще е значителна, но ще е почти без валежи.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще са от 4 до 9 градуса.

В близките дни температурите ще продължат да се повишават, по-съществено максималните. Времето ще остане твърде променливо. Ще има все повече слънчеви часове, но превалявания, главно в следобед.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строители от "Автомагистрали - Черно море" блокираха движението на три места в страната
Строители от "Автомагистрали - Черно море" блокираха движението на три места в страната
Треньорът на волейболните национали и Нефтохимик Николай Желязков: Време е за подмладяване
Треньорът на волейболните национали и Нефтохимик Николай Желязков: Време е за подмладяване