НОВИНИ

Петков на заседанието на МС: Днес ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
10:00, 20.04.2022
Чете се за: 01:30 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Искам днес да обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени. Българското правителство успяхме да задържим цените на тока за битовите потребите без да бъдат покачени. Това се случва на много малко места в Европа. Вкарвайки над 4 млрд. помощи за бизнеса, също е безпрецедентно като процент от БВП". Това каза премиерът Кирил Петков в началото на редовното заседание на Министерския съвет.

Хакерската атака не попречи на изплащането на 70-те лева за пенсионерите за Великден. Това са допълнителни средства от бюджета, каза още той.

Вчера търговците на горива потвърдиха, че в момента покачване на цените на горивата няма и ежемесечно ще се срещаме, за да сме сигурни, че при първо падане на цените ще се отрази на колонките. Очакваме разговори с Министерство на финансите за ДДС на хляба, плодовете и зеленчуците, допълни Петков.

"Искам да поздравя коалицията, че успяхме да стигнем до съгласие и се надявам да мине през НС гласуването на над 650 млн. да се дадат на пътните фирми, за да започнат ремонтите на пътищата. Г-н Борисов е преброил 3000 дупки, но те едва ли те са се случили в последните 100 дни", каза още премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският национален отбор по хокей на лед с първа победа на световното
Българският национален отбор по хокей на лед с първа победа на световното
Ню Орлиънс Пеликанс изненадаха Финикс и изравниха серията
Ню Орлиънс Пеликанс изненадаха Финикс и изравниха серията