НОВИНИ

Nexo ще плати 45 милиона долара на американските регулаторни органи

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:05, 20.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Компанията Nexo се е съгласила да плати 45 милиона долара на американските регулаторни органи и ще прекрати нерегистрираното предлагане на криптопродукти.

Това съобщи Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати, която обвини Nexo, че е нарушила правилата, предлагайки продукт за криптокредитиране.

Nexo постигна историческо споразумение с регулаторите в САЩ

За да избегне разследване на властите, основаната от българи компания ще плати 22,5 милиона долара неустойка и допълнително същият размер глоби.

В извънсъдебното споразумение Nexo не признава или отрича констатациите на агенцията. Компанията трябва да плати паричната санкция в рамките на 12 месеца.

В позицията си до медиите от Nexo подчертават, че не са налице каквито и да е твърдения на американските регулаторни органи, че компанията е участвала в измама или подвеждащи търговски практики.

С това се слага край на проверките на американските регулатори на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.

"Въпреки неколкократните ни предупреждения, платформата за криптовалутата Nexo се провали в това да се регистрира. Въпреки че поведението им беше съмнително, нашите закони са ясни: ще накараме Nexo да плати 24 млн. долара за нарушаване на щатските закони и получава забрана за извършване на дейност на компанията за срок от 5 години", пише в профила си в Туитър главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс.

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ NEXO ЧЕТЕТЕ ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Описват щетите след ураганния вятър във Враца
Описват щетите след ураганния вятър във Враца
Облачно, ветровито и с валежи
Облачно, ветровито и с валежи