НОВИНИ

Никлас Бекстрьом се оттегля от хокея за неопределено време

Носителят на Купа "Стенли" през 2018-а година с екипа на Вашингтон иска да се фокусира върху здравето си

никлас бекстрьом оттегля хокея неопределено време
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:49, 01.11.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Шведският нападател на клуба от Националната хокейна лига (НХЛ) Вашингтон Никлас Бекстрьом обяви, че ще се оттегли от клуба за неопределено време, за да обърне внимание на здравето си.

В средата на юни миналата година Бекстрьом претърпя операция на лявото бедро и пропусна първата част от сезон 2022/2023, изигравайки 39 от 82 мача през редовния сезон. От началото на настоящата кампания шведът беше на леда във всичките осем срещи на отбора и има една асистенция.

"Като се има предвид продължаващата ми контузия, реших да сложа край на кариерата си за неопределено време. Това е трудно решение, но вярвам, че е правилното за моето здраве в момента. Искам да благодаря на моите съотборници, на клуба и на феновете за тяхната непоколебима подкрепа по време на този процес. Моля за спокойствие в момента, докато определям следващите си стъпки", заяви Бекстрьом в изявление за клубния сайт на Вашингтон.

35-годишният швед беше избран под №4 от Вашингтон в Драфта на НХЛ през 2006 година, а от 2007-а играе за тима.

Бекстрьом е сребърен медалист от Олимпиадата в Сочи 2014 и двукратен световен шампион (2006, 2017). От 2007-а той е съотборник на Александър Овечкин. В НХЛ шведският нападател им 271 гола и 762 асистенции в 1105 мача.

"Ние заставаме зад Никлас и ще го подкрепяме през целия този процес. Знаем колко усърдно е работил и колко е решен да възстанови напълно здравето си. Клубът стои изцяло зад него, докато той си взема почивка и отделя време, за да възвърне здравословното си състояние", каза генералният мениджър на Вашингтон Брайън МакЛелан.

Никлас Бекстрьом е един от двамата играчи в историята на Вашингтон с 1000 мача и 1000 точки, заедно с Александър Овечкин. Той помогна на столичани да спечелят Купа "Стенли" през 2018 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Явор Божанков: Решението на ЦИК за отмяна на машинния вот е незаконно
Явор Божанков: Решението на ЦИК за отмяна на машинния вот е незаконно
Шефът на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов е освободен от длъжност
Шефът на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов е освободен от длъжност