НОВИНИ

Нюкасъл пропусна да спечели домакинството с Манчестър Юнайтед

реал мадрид барселона влизат битка единсон кавани
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
23:17, 27.12.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед от 19-ия кръг на Висшата лига завърши при резултат 1:1. Алан Сен-Максимин откри резултата през първата част, а през второто полувреме резервата Единсон Кавани възобнови равенството.

Преди срещата "червените дяволи" бяха спечелили последните 4 шампионатни срещи между двата тима.

Възпитаниците на Еди Хау наложиха домакински натиск на стадион "Сейнт Джеймсис Парк" и откриха резултата още в 7-ата минута. Алан Сен-Максимин завърши хубав пробив в наказателното поле с прецизен изстрел в горния десен ъгъл на противниковата врата.

В 38-ата минута Калъм Уилсън изпрати топката във вратата на Давид Де Хеа, но бе в положение на засада и попадението бе отменено.

След почивката "свраките" заиграха още по-агресивно, с целта да стигнат до второ попадение. Давид Де Хеа обаче отрази изстрели на Алан Сен-Максимин и Райън Фрейзър.

В 71-ата минута появилия се на полувремето Единсон Кавани засече центриране на Алекс Телеш, но шутът му бе блокиран. Топката се върна в краката му и при добавката не сгреши, за да изравни. Само Оле Гунар Солскяер, Хавиер Ернандес, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал имат повече голове като резерва за клуба във Висшата лига от уругваеца.

Това бе 80-ият допуснат гол от страна на домакините във Висшата лига за годината. Именно Нюкасъл е отборът с най-много инкасирани попадения във Висшата лига за една година. Манчестър Юнайтед има 113 попадения във вратата на Нюкасъл. Това е рекорд за най-много отбелязани голове, дело на един клуб във Висшата лига във вратата на друг.

В 88-ата минута домакините можеха да спечелят трите точки, но удар на Джейкъб Мърфи срещна дясната греда. Топката попадна в краката на Мигел Алмирон, който отправи невероятен фалцов удар в далечния ъгъл, но Давид Де Хеа спаси феноменално със сетни сили. В добавеното време изстрел на Жоелингтон срещна ръката на Рафаел Варан, но съдията не отсъди дузпа.

Нюкасъл заема 19-ата почиция с актив от 11 точки. Манчестър Юнайтед остава 7-и с 28 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно, но по-топло от обичайното
Облачно, но по-топло от обичайното
Швейцария одобри "Джонсън и Джонсън" за бустерна доза
Швейцария одобри "Джонсън и Джонсън" за бустерна доза