НОВИНИ

Путин: Байдън е "по предвидим" за Москва от Тръмп

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
06:19, 15.02.2024 (обновена)
Чете се за: 01:17 мин.
По света
Слушай новината

Американският президент Джо Байдън е "по-предвидим" за Москва от съперника си Доналд Тръмп, заяви руският президент Владимир Путин.

В отговор на журналистически въпрос Путин заяви, че Байдън е по-опитен и е политик от старата школа. Руският президент допълва, че страната му е готова да работи с победителя в президентските избори в Съединените щати, независимо кой е той.

Владимир Путин благодари и на американския водещ Тъкър Карлсон за публикуването на много гледаното интервю и за ролята му на посредник със Запада. Путин похвали "търпението" на Карлсън да изслуша дългия урок по история и добави, че е очаквал агресивно поведение и трудни въпроси.

"Той избра друга тактика. Опита се да ме прекъсне няколко пъти, но се оказа изненадващо търпелив за западен журналист. Изслуша дългият ми монолог, особено този за историята. Не ми даде повод да направя това, за което се бях подготвил. Така, че честно казано, не получих пълно удовлетворение от това интервю", каза Владимир Путин - президент на Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Мицин в поредицата "Спортните таланти на България"
Петър Мицин в поредицата "Спортните таланти на България"
Слънчево на запад, с превалявания на югоизток днес
Слънчево на запад, с превалявания на югоизток днес