НОВИНИ

Кирил Милов пред БНТ: Този медал е много ценен за мен

кирил милов бнт медал ценен мен
bnt avatar logo
от БНТ
23:20, 14.02.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Борецът Кирил Милов даде интервю за зрителите на БНТ минути, след като спечели бронзовия медал в категория до 97 кг на класическия стил на европейското първенство в Букурещ, Румъния.

За 27-годишният български състезател това бе общо четвърто отличие от шампионат на Стария континент, като пред нашата камера Милов призна, че успехът му е много ценен заради контузията, която през миналата година му попречи да участва на световното първенство в Белград.

"Този медал е много ценен за мен. Радвам се, че взех бронзово отличие, защото нямах такова от европейско първенство. Заради контузията миналата година се готвех само две месеца за този шампионат, но въпреки това исках да участвам, тъй като тук са най-добрите борци. Исках да проверя докъде съм стигнал и евентуално да изчистим грешките за предстоящите важни олимпийски квалификации", заяви родният борец.

"Бях много по-мобилизиран днес. Може би когато загубя се събирам по бързо в сравнение със случаите когато печеля. За мен всяка една загуба е един урок по пътя ми към по-големите отличия. Направих си изводите от загубата вчера", каза още той.

Европейският ни шампион от Будапеща 2022 разказа още, че получената травма в крака миналия септември по никакъв начин не му е попречила да продължи да се готви в домашни условия дори по-усилено отпреди.

"Когато се контузих, тренирах доста повече във вкъщи. Правих всичко, което мога, без да натоварвам крака. Впоследствие трябваше да внимавам, за да не се нараня и да бъда в оптимална форма за това състезание. Посвещавам този медал на моята годеница и желая на всички да са живи и здрави", завърши Кирил Милов.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ига Швьонтек удължи победната си серия в Доха
Ига Швьонтек удължи победната си серия в Доха
Българските национали по спортна гимнастика проведоха подиум тренировка преди Световната купа в Кайро
Българските национали по спортна гимнастика проведоха подиум тренировка преди Световната купа в Кайро