НОВИНИ

Братан Ценов пред БНТ: Имаме реален шанс да спечелим няколко квоти за олимпийските игри

братан ценов бнт имаме реален шанс спечелим няколко квоти олимпийските игри
bnt avatar logo
от БНТ
21:36, 14.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на българския национален отбор по борба в класическия стил Братан Ценов даде интервю за БНТ, в което коментира представянето на своите състезатели по време на европейското първенство в Букурещ.

В хода на надпреварата в румънската столица класиците ни завоюваха три бронзови медала благодарение на Едмонд Назарян (63 кг), Абу-Муслим Амаев (67 кг) и Кирил Милов (97 кг).

На фона на тези резултати наставникът сподели, че е доволен от видяното и изрази надежда, че българските борци имат реален шанс да се борят за квоти за участие на Олимпийските игри в Париж 2024.

"На този етап съм доволен от видяното. Все пак това първенство е част от подготовката за олимпийските квалификации. Видяхме и добрите, и лошите страни, които трябва да отстраняваме във времето", сподели Ценов.

"Имаме реален шанс да спечелим няколко квоти за олимпийските игри, въпреки че някои от състезателите ни тук участваха в по-горните за тях категории. Мога да отлича Абу-Муслим Амаев, който качи категорията и още при първото си участие успя да спечели отличие. Разбира се, останалите медалисти също заслужават добра дома", каза още българският специалист.

Пред нашата камера треньорът на класиците разкри и какво предстои за неговите възпитаници през следващите няколко месеца.

"Предстои ни участие на турнира "Дан Колов-Никола Петров" и след това идва европейската квалификация в Баку, Азербайджан, а малко по-късно и световната в Истанбул. Последните две са нашите основни цели и ще се готвим за тях", завърши Братан Ценов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провал на преговорите между лекарския съюз и НЗОК за рамковия договор
Провал на преговорите между лекарския съюз и НЗОК за рамковия договор
МС се отказа да узаконява инфраструктурните обекти, построени без разрешителни
МС се отказа да узаконява инфраструктурните обекти, построени без разрешителни