НОВИНИ

Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка

В своето обръщение Дафинов припоми всички хубави и лоши моменти, през които е преминал клубът по време на неговото управление

Тренчев Атанас Дафинов Петрунов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 06.11.2023
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Управителят на Пирин Благоевград Атанас Дафинов обяви, че подава оставка от поста, който заема.

Дафинов беше атакуван от бивши футболисти, от доскорошните си колеги в управата на клуба Станислав Манолев – президент в оставка, и Петър Занев – изпълнителен директор до скоро, че с действия и бездействия вреди на клуба. Не му бяха спестени нападки и от феновете, основно в социалните мрежи.

"Орлетата" имат 12 точки от 16 срещи и заемат 14-о място, реално в зоната на изпадащите. Дафинов обяви, че подава оставка от поста, но припомня и всички хубави и лоши моменти, през които е преминал клубът по време на неговото управление.

Трябва да се има предвид обаче, че като общински клуб, местната власт има контрол върху клуба. Дафинов беше назначен от досегашния кмет Илко Стоянов, който обаче вчера загуби балотажа на местните избори.

Обръщението на Атанас Дафинов:

"Уважаеми фенове, спортни деятели и всички, които обичат Пирин!

Минаха две години от стъпването ми в длъжност като управител на ОФК Пирин. В този период свършихме много работа, имахме амбиции и план за развитието на клуба. Всички знаете за премеждията, през които трябваше да мине отборът. Беше много трудно. Пирин все пак успя да се стабилизира, благодарение на Община Благоевград. Само хората в отбора, които избрахме да останем, знаем през какво минахме. Беше повече от трудно, а странични фактори и кампании против нас, допълнително утежняваха ситуацията.

Днес аз заставам пред вас и искам да обявя, че подавам оставка като управител на ОФК Пирин. Тръгвам си с високо вдигната глава!

Моят приоритет от стъпването ми в длъжност винаги е било развитието на ДЮШ на Пирин. За периода ми в отбора, ние успяхме да изградим нов терен, да наложим единна методика и не само да развиваме децата, но и треньорите, които повишиха квалификацията си, за да може един ден да имаме и готови специалисти за първия отбор. Децата ни вече участват в двете елитни групи на БФС, талантите от U19 станаха Републикански шампиони. Подписахме професионални договори с редица перспективни наши юноши, а в първия състав вече играят доста от тях. Успяхме да се преборим и да направим така, че отборите ни да играят срещу елитни съперници още от подготвителни групи, което не се беше случвало до сега, вече побеждаваме софийски грандове всяка седмица, което несъмнено спря "изтичането" на таланти към други отбори.

Спасението на "Пирин" беше кауза, за която се борихме доста време. Никога не съм имал лични амбиции да управлявам този отбор, но ситуацията беше такава, че трябваше да се действа и то бързо. Оттам нататък всички знаете в каква ситуация поех отбора и в каква го оставям днес . Нашата цел беше да не смесваме политиката и футбола, но за наша жалост, това се случи, но не заради нас, а заради други лица! Именно и заради това, днес аз си подавам оставката!

Искам да отправя призив към хората на трибуните-подкрепяйте отбора и ръководството, на тях наистина ги боли за Пирин, казвам го от личен опит, спрете омразата, тя не води до нищо добро!

Пирин винаги е бил велик клуб и аз и моят екип знаехме колко е важно той да продължи да съществува и да се развива. Трудно е да си тръгнеш от нещо, което обичаш с цялото си сърце и за което не си спирал да се бориш от първия до последния ден!

За мен никога нищо не е било на всяка цена, освен морала! Пирин над всичко!", се казва в обръщението на управителя на ОФК Пирин Атанас Дафинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият кмет на Пловдив: Подкрепата, която получих от други партии, беше безрезервна и без договорки
Новият кмет на Пловдив: Подкрепата, която получих от други партии, беше безрезервна и без договорки
Инструмент за отмъщение
Инструмент за отмъщение