НОВИНИ

Уволнение за отказалите да се тестват служители в училищата в Словения

всички ученици връщат клас
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:57, 25.08.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

В Словения учебната година започва след седмица и Министерството на образованието изпрати писмо, в което се посочва, че служителите могат да бъдат уволнени, ако откажат да бъдат тествани за COVID-19.

"Всички служители на училища, тези, които ги посещават, тези, които са били ваксинирани и тези, които са били тествани, трябва да имат PCR тест, а тези, които не са били ваксинирани или които не са се разболели, ще трябва да бъдат тествани всяка седмица", заявяват от словенското образователно министерство.

Рестрикции за неваксинираните в Гърция от 13 септември

"Неоправдания отказ от тестване ще се счита за нарушение на трудовите задължения, което означава, че служителите ще получат предупреждение за уволнение или ще започне процедура по уволнение, а същото ще се отнася и за служителите, които отказват да носят защитна маска", се казва още в писмото.

Съгласно препоръките, ако ученикът не носи маска, не трябва да му се забранява влизането в класната стая, но родителите ще трябва да бъдат уведомени за нарушението и случаят ще бъде предаден за проверка.

Унгария започва производство на "Спутник V" догодина

В Словения епидемиологичната ситуация се влоши. През последните 24 часа са регистрирани 508 новоинфектирани, 98 пациенти са хоспитализирани, 19 от които са в интензивни отделения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бебето от култовия албум на Nirvana съди групата за детска порнография
Бебето от култовия албум на Nirvana съди групата за детска порнография
Министерство на земеделието е заложило 110,5 млн. лв. в актуализацията на бюджета
Министерство на земеделието е заложило 110,5 млн. лв. в актуализацията на бюджета