НОВИНИ

"Възраждане" осъдиха действията на македонското МВР срещу група деца, които били на посещение у нас

Николай Минков
от Николай Минков
10:27, 21.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
възраждане осъдиха действията македонското мвр група деца били посещение нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

От парламентарната трибуна от "Възраждане" остро осъдиха действията на македонското вътрешно министерство срещу група деца, които са били на посещение в България.

"Вчера в Македония се случи следното. По разпореждане на вътрешния министър на Македония Оливер Спасовски започна процес срещу деца под 14 години, които от вчера са в процес на разпити в прокуратурата, от полицията, включително и от тайните служби. Каква е вината на децата от Битоля. Те са участвали в проект „Малък битолски Монмартър“. Те идват миналата седмица в България при едно от тях се срещат с български политици и това, според вътрешния министър е да бъдат разпитвани, защото са извършвали политическа дейност“, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Македонското МВР е сезирало прокуратурата заради посещение на деца от художествено студио в България

"Ние от Възраждане настояваме МВнР да излезе с осъдителна декларация и да е постави въпрос пред нашите партньори на най-високо ниво. Ако България не реагира, тези случаи ще продължат, защото целта е да се насади страх. Дори страх в деца да не идват в България, за да рисуват с тебешири. И това се случваше вчера, докато в тази зала се четяха лицемерни декларации за Илинденско-Преображенското въстание от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Срам и позор за ПП-ДБ и ГЕРБ. Ако България и този път не реагира на това предизвикателство към нас, следващият път ще им убити хора. Защото знакът е - бийте българите, убивайте ги, вкарайте ги в режим на Апартейд", каза още Костадинов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две жертви след тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч
Две жертви след тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч
Росен Барчовски пред БНТ: Загубата от Норвегия е неприятна, но не и изненадваща
Росен Барчовски пред БНТ: Загубата от Норвегия е неприятна, но не и изненадваща