НОВИНИ

Великобритания и Австралия са на полуфинал на турнира Били Джийн Кинг къп

Британките достигат до тази фаза за първи път от 1981 г. насам

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:01, 11.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
тенис Австралия жени двойки Сандърс, Стоунс
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Австралия стана първият отбор, който достигна до полуфиналите на Били Джийн Кинг къп в Глазгоу, след като победи Белгия с 3:0 в група В и ще се изправи срещу Великобритания във финалната четворка.

Сторм Сандърс надигра Алисън ван Уйтванк с 6-2 6-2. Айла Томлянович записа успех, след като съперничката и Елизе Мартенс се оттегли заради контузия при резултат 4-6 6-4 3-0. След това Сандърс се завърна на корта за мача на двойки заедно със Сам Стоусър. Австралийките успяха да надиграят Исалин Бонавентюр и Кирстен Флипкенс с 6-4 6-3 и така с три победи да се класират за полуфиналите на турнира.

Великобритания също си осигури място на полуфинал от група С, след като Алиша Барнет и Оливия Никълс постигнаха изненадваща победа с 3-0 над Испания и ще спори с Австралия в събота. Британките достигат до тази фаза за първи път от 1981 г. насам.

Барнет и Никълс победиха испанките Алиона Болсова и Ребека Макарова със 7-6(5), 6-2. Хедър Уотсън надигра Нурия Паризас Диас с 6-0 6-2, а Хариет Дарт отстрани Паула Бадоса след 6-3 6-4.

Канада също категорично надделя над Италия с 3-0, след като Бианка Андрееску и Лейла Фернандес спечелиха впечатляващи победи на сингъл. Андрееску победи Елизабета Кочиарето със 7-6(3) 6-3, а Фернандес разби Мартина Тревизан с 6-0 6-0 за 44 минути. Фернандес пренесе безмилостната серия в мача на двойки, обединявайки сили с Габриела Дабровски, за да победят Лучия Бронзети и Жасмин Паолини с категоричното 6-1 6-1.

Канада ще се изправи срещу Швейцария в последния си мач от група А в петък, като победителят от срещата продължава към полуфиналите.

Чехия спечели решаващия мач на двойки срещу Полша в група D и ще играе срещу Съединените щати в петък за място на полуфиналите. Катерина Синякова и Маркета Вондроушова победиха полското дуо Катаржина Кава и Магда Линет с 6-2 6-3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в жилищна кооперация в центъра на София
Кола се вряза в жилищна кооперация в центъра на София
Манчестър Сити срещу Ливърпул в 1/8-финалите за Купата на Лигата
Манчестър Сити срещу Ливърпул в 1/8-финалите за Купата на Лигата