НОВИНИ

Венци Рагин: Радвам се, че отново ще бъда част Нефтохимик 2010 Бургас

венци рагин радвам отново бъда част нефтохимик 2010 бургас
Снимка: ВК Нефтохимик 2010 Бургас
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 04.07.2023
Чете се за: 06:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистът Венцислав Рагин даде интервю пред сайта на Нефтохимик 2010 Бургас малко повече от месец, след като стана ясно, че от есента той отново ще бъде част от състава на бургазлии.

През миналата година вече опитният център се състезаваше за Берое, а сега се завръща в Нефтохимик, който през следващия сезон ще трябва да защитава титлата си в НВЛ.

Самият Рагин изрази задоволството си от факта, че отново ще играе за бургазлии и допълни, че му е крайно време да триумфира с титлата на България.

Юношата на Славия сподели още и с какво Нефтохимик 2010 Бургас се различава от останалите клубове у нас, имайки предвид, че Венци Рагин е играл за Хебър Пазарджик, Добруджа 07 Добрич, Левски и Славия в България, както и за Полис (Катар), Костанца (Румъния) и Ал-Райан (Катар) в чужбина, като с последния стана и шампион на страната.

Ето го и цялото интервю с Венци Рагин:

– Венци, добре дошъл отново в Нефтохимик! Какво ти е познато и какво – непознато в Бургас?

– Благодаря, радвам се, че отново ще бъда част от отбора на Нефтохимик! Аз и семейството ми сме щастливи, че се връщаме отново в Бургас. Тук се чувстваме много добре и пазим много хубави спомени. Нямам търпение през новия сезон да усетя подкрепата на невероятната публика.

– Взе Купата на България с Добруджа в сезона преди шампионския, спечели исторически трофеи с Хебър преди минивълната от призове в Пазарджик… Сега се връщаш в Бургас след може би най-сладката титла. Има ли мисъл за реванш пред отбор и фенове?

– Аз съм човек, който винаги се стреми да побеждава, и съм мотивиран да покажа най-доброто, на което съм способен, за да помогна на отбора и да повторим успехите от миналия сезон, а защо не и да ги подобрим. А и ми е крайно време да стана шампион на България. Защо да не го направя с Нефтохимик?!

– Какво не ви достигна с Нефтохимик преди година, за да се преборите за трофеите?

– Не мога да кажа какво не ни достигна, тъй като в интерес на истината имахме страхотен колектив. Всички момчета работихме и се раздадохме на макс и може би малко не ни достигна в решаващите моменти.

– Кого познаваш от сегашния отбор и каква ще е твоята роля извън игрището, като се има предвид, че си сред най-опитните?

– Познавам се с повечето от момчетата – с по-голямата част от тях съм работил. Има и такива сред тях, които са ми близки приятели. Със сигурност ще допринеса с каквото мога, за да бъде сплотен отборът на и извън игрището, но като се има предвид селекцията, не мисля, че това ще бъде трудна задача за нас.

– Без думи ли се разбирате с разпределителя Иван Станев или има какво още да отработвате като елемент във взаимодействието помежду си и кое е то?

– С Иван се познаваме от престоя ни в Хебър. Не сме играли в един отбор от тогава, но мисля, че бързо ще се сработим отново.

– В Пазарджик игра и с другия разпределител в Нефтохимик – Светослав Станков.

– Светльо е едно много талантливо момче, което доста израсна от времето ни заедно в Хебър. Доказа се и в чужбина и съм сигурен, че ще помогне много на отбора.

– Как се е променил треньорът Атанас Петров в сравнение със съвместния ви период в Хебър?

– Мина известно време от съвместната ни работа с Атанас Петров, но това, което ми направи впечатление през изминалия сезон, е, че е станал по-спокоен и хладнокръвен.

– Ще имаш ли сантимент към новото попълнение Виктор Недялков, който също е кадър на Славия, и как може да си му най-полезен – в спортно-техническо и битово отношение?

– Тази година в отбора се събираме няколко бивши състезатели от „бялата“ школа и ще се радвам, ако можем взаимно да си бъдем полезни.

– Как влияе самият град Бургас на състезателите, които идват отвън в Нефтохимик за разлика от Станев и Георги Петров?

– Бургас е един страхотен град със страхотни хора и аз се чувствам като у дома си. Сигурен съм, че и момчетата, които за пръв път ще бъдат в Бургас, ще го усетят.

– Кое в Нефтохимик е различно от атмосферата в другите волейболни отбори у нас и прави тима уникален независимо от трансформацията за новия сезон?

– Нефтохимик е отбор с традиции във волейбола, отбор, който винаги се бори за призовите места, и е фактор в първенството. Моето впечатление е, че въпреки тази трансформация, която се наблюдава в последните сезони, в отбора винаги се създава страхотна атмосфера за работа, което в нашия спорт е много ценно и важно.

– Нещо трепна ли ти по време на завършилите в неделя Европейски игри в Краков, като се има предвид, че с националния отбор спечели едни от първите медали за България от форума – сребро в Баку преди осем години?

– Европейските игри в Баку будят много хубави спомени в съзнанието ми, тъй като тогава направих своя дебют за мъжкия национален отбор. Радвам, че бях част от този отбор, с който спечелихме сребърните медали от първите Европейски игри.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Властта говори открито": Премиерът ще отговаря на въпроси на граждани и медии
"Властта говори открито": Премиерът ще отговаря на въпроси на граждани и медии
Иван Гешев влиза в политиката, създава сдружение "Справедливост за България"
Иван Гешев влиза в политиката, създава сдружение "Справедливост за България"