НОВИНИ

Венци Стефанов не разкри как е гласувал за Конгреса

венци стефанов успеха цска 1948 пазете гунди последните секунди
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 08.09.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Членът на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов не пожела да уточни как е гласувал на днешното заседание относно датата за провеждане на Конгрес за избор на ново ръководство.

На днешното заседание на Изпълкома беше препотвърдена датата за редовен конгрес на 18 март 2022 година. Няколко часа по-рано обаче Софийският градски съд (СГС) обяви, че на 12 октомври 2021 година трябва да се проведе Извънреден конгрес на централата. Решението съда е окончателно и не може да бъде обжалвано. То е в резултат на внесена подписка от екипа на Димитър Бербатов с подписите на повече от 1/3 от клубовете, членове на БФС.

„Виж, моето момче, има си Устав, има си ред и смятам, че не съм длъжен да обяснявам как съм гласувал. Вътре го има записано“, сподели на излизане от централата Венци Стефанов.

„Случва се, защото има хора-неграмотни, хора, които не знаят, хора, които, примерно, някой бил недоволен, че БФС не му платил залата за минифутбол, а друг бил недоволен от друго. БФС не е дойна крава и не е Майка Тереза. Това е работа, за която държавата трябва да помогне. Говорят за някакви проекти и европроекти, а ако някой грамотен човек погледне, ще види, че такива проекти няма“, сподели още Стефанов.

На въпрос, дали ще има два Конгреса, той отговори: „Колкото искат, толкова да има. Нека хората сами да преценят колко е истина и кое не е.“

"Казах на Петър Величков, че ако е мъж и има достойнство няма да се седи при нас. А го уважавах страшно много. Идва при нас, за да допринесе за нещо, за доброто на футбола", допълни президентът на Славия.

Венци Стефанов похвали националния отбор и селекционера Ясен Петров за представянето на тима.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция разследва фалшиви ковид сертификати, издадени в България
Гърция разследва фалшиви ковид сертификати, издадени в България
Левски си върна Драган Михайлович
Левски си върна Драган Михайлович