НОВИНИ

Всички документи за акциите на Пловдивския панаир отиват в прокуратурата

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:18, 31.01.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Всички събрани до момента документи, свързани с акциите за Пловдивския панаир, ще бъдат представени на прокуратурата. Това реши на последното си заседание временната парламентарна комисия по казуса.

Депутатите трябваше да изслушат кметове и представители на общинските съвети на Пловдив и Варна, като бяха поканени и лидерите на парламентарно представените партии. Никой от тях обаче не дойде, не се явиха и представители на община Варна.

Окръжният съд в Пловдив спря апортирането на варненските акции в Международния панаир

Комисията трябваше да проучи фактите за поемането на контрола на Международния панаир. В края на миналата година община Пловдив прие община Варна да прехвърли своя дял от 29% от панаира в дружеството на Георги Гергов, което дава възможност той да получи пълния контрол.

"Информацията, която събрахме, е доста. Ще изпратим и до прокуратурата, и до финансовата инспекция. Нека те да преценят дали има нарушения и повод за по-нататъшни действия. Ние не можем да задължим общинските съветници да правят каквото и да е, но ще направим определени препоръки към държавната администрация в лицето на Министерството на икономиката, които трябва да потърсят правата на държавата в този случай, след като има взето решение за връщане акциите на община Варна защо не е изпълнено и как може държавата да потърси тези свои акции", попита Румен Йончев, председател на временната комисия за Пловдивския панаир.

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама работници пострадаха при ремонт на електропреносна мрежа край Видин
Двама работници пострадаха при ремонт на електропреносна мрежа край Видин
Лео Меси: Искаше ми се Диего да ми връчи купата
Лео Меси: Искаше ми се Диего да ми връчи купата