НОВИНИ

Юнайтед обърна Фулъм по шампионски и отново превзе върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 21.01.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
юнайтед обърна фулъм шампионски отново превзе върха

Французинът отбеляза победното попадение за своя отбор при успеха с 1:2 като гост на Фулъм в среща от поредния кръг на Английската Висша Лига.

На стадион "Крейвън Котидж" домакините започнаха ударно и откриха резултата още в 5-та минута, когато Адемола Луукман бе изведен в чудесна позиция и с прецизен диагонален изстрел преодоля Де Хея за 1:0.

В 20-та минута гостите бяха на косъм от изравняването след удар на Бруно Фернандеш, който срещна гредата. Секунди по-късно обаче паритета бе възстановен от Единсон Кавани, който се възползва от недобра намеса на стража Алфонс Ареола.

"Червените дяволи" логично потърсиха и втори гол, но Ареола буквално бе заключил вратата си. Дори и той обаче нямаше какво да стори в 65-та минута, когато неговият сънародник Пол Погба отправи неспасяем удар с левия крак, който влетя в далечния ъгъл на вратата на Фулъм.

В същото време градския съперник Сити също записа успех в мач от изминалата вечер. "Гражданите" надиграха с 2:0 състава на Бърнли, като трябваше да чакат до заключителните минути на срещата, за да подпечатат успеха си.

Бернардо Силва все пак откри резултата в 79-та минута, възползвайки се от подаване на Родри, а в самия край на срещата Илкай Гюндоган се разписа от дузпа.

В подреждането Манчестър Юнайтед си върнаха лидерската позиция, следвани на две точки от Сити. "Гражданите" обаче имат и мач по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гол от дузпа на Левандовски запази аванса на Байерн в първенството
Гол от дузпа на Левандовски запази аванса на Байерн в първенството
Валдас Дамбраускас тръгна с победа в Лудогорец (ВИДЕО)
Валдас Дамбраускас тръгна с победа в Лудогорец (ВИДЕО)