НОВИНИ

Задържаха шофьор с 3.22 промила алкохол в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 17.05.2020 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Нов рекорд при проверка на пътя - полицаи хванаха шофьор с 3,22 промила алкохол в кръвта зад волана. Случаят е от Пловдив - нарушителят е мъж на 51-години. Спрян е на един от изходите на града.

Комисар Виктор Празов, Охранителна полиция - ОД на МВР-Пловдив: За съжаление от началото на годината на цялата област Пловдив са установени 28 водача след употреба на алкохол над 1.2 промила. Всичките 28 и днеска 29-тият, подлежат на наказателна отговорност и всичко е докладвано на Районна прокуратура.

Полицаите са констатирали пияни водачи дори когато имаше контролно-пропускателни пунктове за ограничаване на разпространение на COVID-19.

Хората в пловдивско се притесняват не само от пияните шофьори, защото само преди седмица в областта акция полицията установи други 15 души, които карат след употреба на алкохол и наркотици.

Валентин Петров: Проблемът е не само за алкохола, проблемът са и наркотичните вещества. Това е основен проблем на младото поколение.

Санкцията, предвидена от Наказателния кодекс за рекордьора с регистрирани над 3 промила алкохол, е до 3 години лишаване от свобода и до 1000 лева глоба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Форбс“: Хакери са откраднали информация срещу Доналд Тръмп
„Форбс“: Хакери са откраднали информация срещу Доналд Тръмп
Лодка с 36 мигранти пристигна на остров Лесбос
Лодка с 36 мигранти пристигна на остров Лесбос