В София най-голямото изложение на хранително-вкусовата индустрия събра повече от 300 български и чуждестранни фирми.
Живка Георгиева - Сдружение "Традиционни сурово-сушени месни продукти": "Безусловно качеството е във високия ценови клас , няма нещо хубаво и да е евтино."Панагюрската луканка, филе Елена и роле Трапезица са официално регистрирани в каталога на Европейския съюз като традиционни български местни продукти. Качеството им е контролирано, а технологията унифицирана. Затова и могат да се борят за място на пазара, казват от сдружението. За млекопреработвателите най-големият проблем е нелоялната конкуренция отвън и слабият контрол от страна на Агенцията за безопасност на храните.
Димитър Зоров - председател на Асоциацията на млекопреработвателите: "По магазините за мене е недопустимо да се разфасова в България типове европейски сирена и да се пишат кашкавали и да убие българското производство."Според Зоров преопакованите вносни сирена са около 40% от пазара. Затова в унисон с кампанията на БНТ 2, той призова да се купува българска продукция в подкрепа на родните производители. На изложението има специален щанд с продукти, носещи стикера на кампанията.