НОВИНИ

Нови разговори между БСП, АБВ и Движение 21 за президентската кандидатура

Тази седмица предстоят нови разговори между БСП, АБВ и Движение 21 за президентската кандидатура - съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с ръководството на Българската стопанка камара. Нинова отхвърли възможността подкрепената фигура от левицата да е Симеон Сакскобургготски. На обща среща лидерът на БСП и представители на Стопанската камара констатираха, че законодателството в България е лобистко и хаотично, а в обществото има усещане за липса на справедливост.

bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 25.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Корнелия Нинова - председател на БСП: Тези срещи не ги правим, за да вадим само тясно партиен политически дивидент от тях. Правим ги, защото този път искаме да свършим работа. А тя е: да има правила в държавата еднакви за всички и да няма едни облагодетелствани, други без никаква възможност да правят икономика и да работят. Като партия сме водени от това желание - правила, заедно с всички ги правим - с работодатели, със синдикати, с граждански структури. Правила, които днес обещани в опозиция, догодина ще бъдат изпълнявани като управляващи.

Сашо Дончев - председател на УС на БСК: Ние се обединихме около това, че ситуацията е силно тревожна. От гледна точка преди всичко на усещането за липса на справедливост в българското общество, от гледна точка на ниската производителност, на лошото състояние на икономиката. Набелязахме някой причини за това състояние, като от наша гледна точка основните са - нефункционирането на съдебната система и тресавището от нормативни актове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой, кога и как създава българския трикольор?
Кой, кога и как създава българския трикольор?
Мерки срещу енергийната бедност
Мерки срещу енергийната бедност