НОВИНИ

​Американското посолство в Израел ще бъде открито в Ерусалим до 2019 г.

Американско посолство в Израел ще бъде открито в Ерусалим до края на на следващата година, обяви американският вицепрезидент Майк Пенс. Той е на двудневно посещение в еврейската държава. Срещи с палестински представители няма да има.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
21:22, 22.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Още при пристигането си в Израел, американският вицепрезидент Майк Пенс заяви, че за него е чест да бъде посрещнат в израелската столица Ерусалим, речта му в Кнесета обаче беше прекъсната още в началото.

Депутатите от Обединената арабска листа бойкотираха присъствието на американския гост и трябваше да напуснат, докато останалите аплодираха.

Майк Пенс, вицепрезидент на САЩ: Заставам с дълбоко смирение пред тази жизнена демокрация.

Не само това изявление на Пенс предизвика ръкопляскания.

Майк Пенс, вицепрезидент на САЩ: Нашата администрация ще придвижи плановите за откриване на американско посолство в Ерусалим и то ще бъде открито преди края на следващата година.

Израелският премиер заяви целта си.

Бенямин Нетаняху, премиер на Израел: Стремим се заедно да постигнем истински, жизнеспособен мир с нашите съседи, включително палестинците.

Двудневното посещение на Пенс беше предвидено за декември, но заради напрежението около изявлението на Тръмп за Ерусалим беше отложено.

Вицепрезиденът очаквано потвърди позицията на Вашингтон за светия град. Съединените щати призовават усилено палестинските ръководители да се върнат на масата за преговори,каза още американският вицепрезидент.

Срещи с палестински представители обаче няма да има заради замразените контакти след оспорването изявление на Доналд Тръмп. Франс прес цитира палестински представител, според когото, речта на Пенс в израелския парламент е "подарък за екстремистите".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителното бягане 36 часа събра над 16 хил. лв. дарения
Благотворителното бягане "36 часа" събра над 16 хил. лв. дарения
Ресторантьор от Слокощица привлича туристи с екохрана, произведена в района
Ресторантьор от Слокощица привлича туристи с екохрана, произведена в района