НОВИНИ

Данаил Кирилов е номиниран за министър на правосъдието

Министър-председателят Бойко Борисов предлага председателя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов за министър на правосъдието. В централата на ГЕРБ "Обединени земеделци” подписаха споразумение за подкрепа на кандидатите от листата на ГЕРБ за членове на ЕП.

bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 04.04.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Борисов посочи, че първата задача на Кирилов като правосъден министър ще бъде да работи за включване на общинските съветници в обхвата на антикорупционния закон. Самият Кирилов обяви, че за него това е голямо предизвикателство.

Бойко Борисов, министър-председател: За правосъден министър ще предложа Данаил Кирилов. Така, че дали утре или в друг ден това ще бъде направено. Първата задача, която му поставям, тъй като и общинските съветници трябва да бъдат включени в антикорупционния закон, така че и парламента и правосъдното министерство да бъде първото, което да включи, за да сме абсолютно изрядни, когато говорим за мониторния механизъм.

Борисов поиска да има еднакъв аршин и за представителите на съдебната власт. Според него всички забъркани в скандала с КПКОНПИ и ВКС трябва да излязат в оставка или в дълъг отпуск.

Бойко Борисов, министър-председател: Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали - дали е депутат, председател на ПГ, министър на правосъдието, зам.-министър на енергетиката или на спорта, се подава оставка. Същото бих препоръчал и на замесените в тези скандали. Но понеже има хора от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички или да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверката.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев​ излиза в отпуск
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев​ излиза в отпуск
Екатерина Захариева участва в срещата на външните министри от НАТО
Екатерина Захариева участва в срещата на външните министри от НАТО