НОВИНИ

​Версии за самолетната катастрофа в Северна Македония - говорят експертите

Продължава разследването на самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загина четиричленно българско семейство. Властите в Скопие заявиха, че е рано да се каже с точност каква е причината за трагедията. Експертите у нас обаче продължават да коментират. В ефира на БНТ специалисти се усъмниха в теорията за отказал двигател и предложиха друго обяснение.

bnt avatar logo
от БНТ
07:47, 04.04.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Димитър Ставрев - редактор в "Клуб КРИЛЕ": Самолетът е загубил пространствена ориентировка и дълго време се е лутал къде точно да продължи. Жители на близкото село потвърдиха, че той дълго време е кръжал над селото. Предполагам, че се е изгубил. Тези самолети летят по правилата на визуалните полети, т.е. те използват визуална навигация, за да летят.

инж. Марин Петров - гл. асистент по безопасност на полетите, ТУ-София: Полетите в планински условия са известни с особена сложност. Има такива проблеми, които пилотът би трябвало да съобрази. Става ясно, че той се е срещнал с голям облак, мощен облак, който може да причини сериозни турболенции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева обсъди сделката за Ф-16 с помощник на Тръмп
Екатерина Захариева обсъди сделката за Ф-16 с помощник на Тръмп
Курсове за безработни обучават на нови умения
Курсове за безработни обучават на нови умения