НОВИНИ

Ед Шийран спечели "Грами" за песен на годината за "Thinking Out Loud"

На бляскава церемония в Лос Анджелис раздадоха най-престижните награди в света на музиката "Грами". Водещ на събитието е рапърът и шоумен Ел Ел Куул Джей.

bnt avatar logo
от Даниел Михайлов Георги Петров
09:18, 16.02.2016 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
Още
шийрън спечели грами песен годината thinking out loud

Хитът на Ед Шийран 'Thinking Out Loud' спечели приза за песен на годината, представен му от легендарния изпълнител Стиви Уондър. Кендрик Ламар пък грабна пет от 11-те отличия, за които бе номиниран, включително за рап изпълнение и рап албум на годината. Ламар и Тейлър Суифт си разделиха наградата за най-добър клип за видеото на съвместната им песен 'Bad Blood', но се конкурираха в борбата за албум на годината. Спечели Суифт, с което се превърна в първата жена в историята, печелила приза в две поредни години.

Тейлър Суифт, носителка на "Грами" за "Албум на годината": Искам да кажа на всички млади момичета, че ще има хора, които ще се опитват да ви отнемат заслугите, но ако останете фокусирани върху работата, някой ден ще разберете, че вие и хората, които обичате, са ви поставили на мястото, на което сте, и това е най-великото чувство на света.

;;

Марк Ронсън и Бруно Марс спечелиха наградата за запис на годината, представена от Бионсе, с "Uptown Funk", а Мегън Трейнър грабна отличието за най-добър нов изпълнител. Паметта на Дейвид Боуи пък беше почетена със зрелищно изпълнение на живо на някои от най-известните му песни от Лейди Гага.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пететажна сграда в Ярославъл се срути след газова експлозия. Има жертви
Пететажна сграда в Ярославъл се срути след газова експлозия. Има жертви
 Боклук за милиони – или как се източва общински бюджет?
Боклук за милиони – или как се източва общински бюджет?