НОВИНИ

Раздадоха наградите "Лорънс Оливие"

В Кралската опера в Лондон бяха раздадени наградите "Лорънс Оливие". Те отличават най-доброто от театралните постановки във Великобритания за отминалите 12 месеца. Водещ на церемонията бе актьорът и певец Майкъл Бол.

bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 04.04.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Победата на Джуди Денч в категорията за поддържаща женска роля за представянето й в пиесата "Зимна приказка" постави абсолютен рекорд в историята на наградите "Оливие". Това е осмото отличие за легендарната актриса, която инжектира в победната си реч доза типичен британски хумор.

Джуди Денч, 8-кратна носителка на награда "Лорънс Оливие": Дами и господа, аз съм абсолютно бясна, тъй като се бях хванала на бас с внука си, който сега изгубих и никога няма да мога да го забравя.

Бродуейският хит "Секси Ботуши" получи приза за най-добър нов мюзикъл, а комедията "Палачи" на Мартин МакДона беше отличена като най-добра нова пиеса. В категориите за главни роли триумфираха Кенет Кранъм и Денис Гоф, надделявайки над конкуренцията на известни имена като Бенедикт Къмбърбач, Кенет Брана, Никол Кидман и Джема Артъртън. Денис Гоф изказа разочарованието си от липсата на расово разнообразие сред номинираните в нейната категория.

Денис Гоф, носителка на награда "Лорънс Оливие" за най-добра главна женска роля: Трябва да използвам 40-те си секунди, за да кажа, че в година, в която видяхме прогрес в расовото разнообразяване по нашите театрални сцени, съм малко натъжена, че в тази конкретна категория той не е представен сред номинираните.

Редица известни сценични изпълнители, сред които и поп иконата Синди Лоупър, подсилиха блясъка на церемонията с музикални представяния през цялата вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна пролетното почистване на София
Започна пролетното почистване на София
Д-р Илиева: ​Не ни очаква нашествие от кърлежи
Д-р Илиева: ​Не ни очаква нашествие от кърлежи