НОВИНИ

​Спокойна нощ за "Пирогов" в новогодишната нощ

Спокойна нощ за дежурните лекари в "Пирогов" в новогодишната нощ. Няма тежки случаи, отчетоха от столичната болница за спешна медицина. Момче на 13 години е пострадало от фойерверк, паднал върху крака му. Раната е обработена и детето е изписано. Традиционно има и няколко случая на приети в токсикологията.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:32, 01.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

98 са преминелите през "Пирогов" след Нова година, което е по-малко в сравнение с други години. Младежите, прекалили с алкохола, варират във възрастовата група 14-15 години.

Мария Пойразова - говорител на УМБАЛСМ "Пирогов": Има един пациент, който се наложило да бъде приет в клиниката по хирургия на ръка, тъй като се скарал с родителите си, не му харесало нещо, решил в знак на възмущение да удари една чиния, в резултат много сериозно си порязал ръката.
д-р Стоян Сопотенски - хирург: В токсикологията са приети 7 пациента, основните оплаквания са по-голяма употреба на алкохол, за хирургията са 8, което е малка бройка за хирургично приетите пациенти.

Иначе практиката е за същия период да се приемат около 20-25 души.

Това, че през изминалата новогодишна нощ в "Пирогов" е имало по-малко пациенти, лекарите го отдават на факта, че по време на празниците в София има по-малко хора.

Днес от "Пирогов" обявиха и, че 19-годишният младеж, който беше наръган от охранител в столичен мол, вече е изведен от реанимация и предстои изписването му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Светът остро осъди кървавото нападение в Истанбул
​Светът остро осъди кървавото нападение в Истанбул
Кари Фишър ще бъде погребана заедно с майка си Деби Рейнолдс
Кари Фишър ще бъде погребана заедно с майка си Деби Рейнолдс