НОВИНИ

13 министри на парламентарен контрол

министри парламентарен контрол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:30, 29.06.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Политика
Слушай новината

В петъчното пленарно заседание народните представители ще проведат парламентарен контрол и ще изслушат 13 министри.

Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на 14 въпроса относно ремонти на пътища в страната, състоянието на пътната мрежа, реставрацията на моста на Уста Колю Фичето над река Янтра край град Бяла, политиката на МРРБ по отношение на програмите за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради и други.

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова ще отговори на един въпрос относно приемането на Национална стратегия за детето 2019 - 2023 г.

Тодор Тагарев, министър на отбраната ще отговори на един въпрос относно предоставеното оръжие на Република Украйна.

Министърът на правосъдието Атанас Славов ще отговори на един въпрос основно заповед за провеждане на конкурс за нотариус.

Христо Хинков, министър на здравеопазването, ще отговори на 10 въпроса относно проблеми с аптеките на територията на област Силистра, изграждане на спешен център в новата сграда на Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" в Ямбол, сигнал от граждани за злоупотреби от страна на "Специализирана болница за рехабилитация - Котел" ЕООД, мерките в борбата с популацията на комарите в крайдунавските общини и други.

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще отговори на два въпроса относно влиянието на внесеното от Украйна слънчогледово семе на българския пазар, както и поддръжката на държавни и общински язовири и финансовите средства, изразходвани за целта.

Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа, ще отговори на един въпрос относно реализирани проекти за разработване и производство на машиностроителни изделия по оперативни програми на ЕС.

Министърът на енергетиката Румен Радев ще отговори на шест въпроса относно доставките на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй", споразумение между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ" и др.

Кръстю Кръстев, министър на културата, ще отговори на един въпрос относно критериите за промяна на възрастовото ограничение за зрителите на филма "Близо" от 18+ на 12+.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов ще отговори на три въпроса относно замърсяване на водоразпределителна мрежа в три села в Община Бобов дол, дългогодишен проблем с техническото състояние на служебните автомобили, ползвани от Регионална лаборатория Бургас и др.

Кирил Вътев, министър на земеделието и храните, ще отговори на четири въпроса относно закупуване на над 350 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия за 25 млн. лв., актуално състояние и планове за ремонт на язовир "Огоста" и др.

Министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще отговори на един въпрос относно състоянието на железопътен прелез при село Лютиброд, община Мездра, област Враца и възможност за неговото обезопасяване.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта, ще отговори на един въпрос относно разходите за изграждане на зала "Арена Бургас" и способността й да приема спортни състезания на професионално ниво.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Иванов: Натискат да ме накажат, защото казвам истината на хората, а това не им харесва
Антъни Иванов: Натискат да ме накажат, защото казвам истината на хората, а това не им харесва
Децата във Варна тренират гребане сред мухъл и с разпадащи се лодки
Децата във Варна тренират гребане сред мухъл и с разпадащи се лодки