НОВИНИ

Хебър приема Левски в дербито на върха в НВЛ

Мачът в Пазарджик започва в 19:30 часа в зала „Васил Левски“.

хебър приема левски дербито върха нвл
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 10.11.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

В петъчния ден, 10 ноември, предстоят да се изиграят три мача от четвъртия кръг на Суперволей лигата за мъже.

С най-голяма интрига се очаква да бъде срещата между Хебър и Левски София, заемащи първото и второто място във временното класиране. Мачът е в Пазарджик и започва в 19:30 часа в зала „Васил Левски“.

Тимът на Хебър, воден от Алберто Джулиани отбеляза три чисти победи досега и оглавява класирането с 9 точки без загубен гейм. Волейболистите на Пазарджик се справиха с коравия тим на ЦСКА с 3:0 в последния си мач у дома на 28 октомври, а нов успех над гостите тази вечер ще ги укрепи на лидерската позиция в елита.

Отборът на Левски, воден от Николай Желязков има две победи и една загуба. В последния кръг „сините“ отстъпиха драматично у дома на Монтана с 2:3 гейма, което им отрежда второто място в подреждането със 7 точки.

Двата съперника вече имаха епичен сблъсък по време на турнира за Суперкупата на България. На финала столичани надиграха Хебър с 3:2 и спечелиха трофея. Сега тимът от Пазарджик излиза за реванш и победа на свой терен, и пред своя публика.

Преди този мач тимът на Черно море приема Марек Юнион-Ивкони (Дупница). Двубоят е от 17:00 часа в зала „Христо Борисов“. Моряците са девети в класирането с една победа, две загуби и 3 точки. Гостите от Дупница са на единадесетото място с три загуби.

Третият двубой в петък е в Разлог. Волейболистите на Пирин приемат Монтана в зала „Септември“ от 18:00 часа. Домакините, водени от Благовест Катранджиев са седми с една победа, две загуби и 3 точки, и все още търсят успех на свой терен.

Гостите от Монтана са пети, с две победи, една загуба и 5 точки. Те пристигат в Разлог след гръмкия си успех над Левски в миналия кръг.

Утре са срещите Раковски 1964 - Добруджа 07 и Дея спорт - ЦСКА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна премахването на незаконните постройки в парк "Росенец"
Започна премахването на незаконните постройки в парк "Росенец"
Кметът на Перник и общинските съветници положиха клетва
Кметът на Перник и общинските съветници положиха клетва