НОВИНИ

Хотелиери доставят топъл обяд за медиците на първа линия в Поморие

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 24.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Собственици на хотели по морето осигуряват безплатен топъл обяд за медиците на първа линия. В благородната инициатива се включват няколко ресторантьори от Поморие. Те приготвят храната по предварително изготвен график и я доставят лично до COVID отделението на болницата в града.

Безплатен топъл обяд получава медицинският персонал и доброволците от COVID отделението в Поморие. Идеята е на местния хотелиер Георги Тръпков, който черпи опит от свои колеги от Велико Търново. Ресторантите приготвят тристепенно обедно меню и го доставят в лечебното заведение.

"Не става въпрос изобщо за много храна. Въпросът е да е топла, да е вкусна и да е направена от душа и сърце. Мисля, че е оценено от лекарите, от медицинските работници, от санитарите", заяви Тръпков.

Ученици приготвят храна за медиците на първа линия в Смолян

Георги отправя призив към своите колеги в социалните мрежи. В инициативата се включват още няколко ресторанта, както и хранителни магазини.

"Както се казва - направи добро и забрави. В днешно време би трябвало всички да се обединим. Кой с каквото може, както може, да помогне наистина, където има нужда", каза управителят на ресторанта Деляна Цонева.

Ресторантьорите обещаха, че докато COVID отделението в болницата в Поморие работи, те ще доставят ежедневно топъл обяд на всички медици.

"Те са на първа линия и се трудят денонощно за хората, които са в болницата", коментира и главният готвач Ирина Друмева.

Въпреки, че секторът е един от най засегнатите, заради пандемията от коронавирус, все пак ресторантьорите се обединяват и показват солидарност към тези на първа линия.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Признават за фирмени разходи средствата за тестване на служители за COVID-19
Признават за фирмени разходи средствата за тестване на служители за COVID-19
БСП: Все още няма държавен план за действие при пандемия
БСП: Все още няма държавен план за действие при пандемия