НОВИНИ

Испания постигна лесен успех срещу Кипър в квалификациите за Евро 2024

Всичко по-интересно от ранните мачове

Национален отбор по футбол за мъже на Исапния
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:28, 16.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Испания спечели с 3:1 като гост срещу Кипър в двубой от квалификациите за Евро 2024. Успехът доближи световните бившите европейски и световни шампиони до първото място в квалификационна група "А".

Селекционерът на испанците Луис де ла Фуенте даде почивка на някои от основните си футболисти, а в петата минута младия Ламин Ямал отблизо се разписа във вратата на домакините.

В 22-ата минута Микел Оаярсабал се разписа за 2:0, а Хоселу покачи на 3:0 шест минути след това.

Близо четвърт час преди края на редовното време Костас Пилеас реализира почетния гол в полза на Кипър.

"Ла фурия" по-рано си осигури класиране за финалите на първенството в Германия и има актив от 18 точки кръг преди края на квалификациите. Кипърците нямат нито една точка след осем изиграни срещи.

В друг мач от група "А" Шотландия завърши наравно 2:2 при гостуването си срещу Грузия. Лоуранс Шанкланд изравни за "гайдарите" в третата минута на допълнителното време.

Преди това попадения на Хвича Кварцкелия се разписа на два пъти - в 15-ата и 57-ата минута, докато Скот Мактомини беше изравнил четири минути след почивката.

Шотландците имат 16 точки на втора позиция, след като вече си бяха гарантирали участие на шампионата в Германия догодина.

В група "F" Азербайджан победи с 3:0 пред собствена публика Швеция в квалификационен мач за Евро 2024. Голове на Емин Махмудов и Ренат Дадашов преди почивката дадоха сериозен аванс за домакините.

Бахлул Мустафасада от Азербайджан получи червен картон в 56-ата минута, но Махмудов оформи класическия успех в последните секунди на редовното време.

Швеция и Азербайджан нямаха шансове за участие на Евро 2024, а в другата среща от тази група Австрия се наложи с 2:0 като гост срещу Естония.

Конрад Лаймер и Филип Лайнхарт бяха точни преди почивката, за да осигурят нов успех за австрийците, които също предварително си бяха подпечатали класирането за шампионата в Германия през следващото лято.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брутално насилие: Българска певица е в болница, след като е пребита от бившия си мъж
Брутално насилие: Българска певица е в болница, след като е пребита от бившия си мъж
ЕК дава България на съд заради законодателство за правата на жените
ЕК дава България на съд заради законодателство за правата на жените