НОВИНИ

Нестор Ел Маестро: Надявам се да не се променим драстично, защото печелим в последно време

Наставникът на ЦСКА е доволен от възпитаниците си след успеха над Черноморец Балчик

Нестор Ел Маестро
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 09.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро е категоричен, че столичният отбор се стреми да стигне възможно най-далеч в Купата на България.

Столичани се наложиха над Черноморец Балчик с 3:0 в мач от 1/16-финалите от турнира.

"Двубоят се разви както искахме. Изиграхме сериозен мач. Надявах се да водим с 2:0 на почивката. Щастливи сме за Данило Асприля. Той е страхотен футболист и важен в съблекалнята. Нямаме време да се възстановим, но се надявам да сме на ниво в събота срещу Крумовград. Надявам се да не се променим драстично, защото печелим в последно време. Ние сме ЦСКА ще се стремим да победим следващия ни съперник в надпреварата", сподели той след срещата.

Данило Асприля отбеляза две попадения за успеха на "червените".

"Много съм щастлив за двата гола. Затова дойдох тук. Другите нападатели също бележат и аз чакам момента си. Когато го получа, се старая да бележа. Смятам, че има голямо подобрение в българския футбол. Всички отбори са на много добро ниво. Спечелихме много трудни мачове. Имахме и доста затруднения. Отдавна съм във форма, но другите футболисти на моята позиция си вършат добре работата. Най-важното е ЦСКА да печели. Работим, за да спечелим всички турнири, в които участва ЦСКА", допълни той.

Треньорът на Черноморец Балчик Мартин Христов призна, че е горд от представянето на възпитаниците си, въпреки поражението.

"Имахме няколко шанса. За да отстраниш отбор като ЦСКА, трябва да имаш самочувствие. Трябваше да извадим и малко късмет. Трябваше да вкараме това, което създадем. Случи се най-лошото и допуснахме гол във втората минута. Когато ЦСКА поведе, започва да играе по-освободено. Ако бяхме задържали 1:0 през първото полувреме, можеше да мислим за нещо през второто. Като стана 2:0, вече е трудно. За съжаление нямаме късмет. Нормално е да има притеснение. За първи път гранд от София пристига в Балчик. Не мога да не бъда доволен от желанието и старанието на момчетата. Всички се стараха и се опитваха да си вършат работата", смята той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският национален отбор по баскетбол за жени отстъпи на Финландия при дебюта на Таня Гатева
Българският национален отбор по баскетбол за жени отстъпи на Финландия при дебюта на Таня Гатева
Президентът на ФИБА Европа Хорхе Гарбахоса бе впечатлен от новия комплекс в Самоков
Президентът на ФИБА Европа Хорхе Гарбахоса бе впечатлен от новия комплекс в Самоков