НОВИНИ

Никлас Бекстрьом най-вероятно няма да играе повече през този сезон в НХЛ

никлас бекстрьом вероятно играе повече сезон нхл
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:15, 07.11.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Центърът на Вашингтон Кепиталс Никлас Бекстрьом по всяка вероятност ще пропусне остатъка от сезона в Националната хокейна лига (НХЛ), заяви генералният мениджър на столичани Брайън МакЛелан.

35-годишният швед има проблеми с тазобедрената става, която бе оперирана през юни 2022-а година. През миналия сезон той успя да вземе участие в 39 мача, като вкара седем гола и направи 14 асистенции. Преди началото на подготвителния лагер Бекстрьом се похвали, че вече няма никакви физически проблеми, но преди седмица картината се е променила, посочи МакЛелан.

"Към този момент смятам, че няма шанс да видим Никлас отново в игра до края на сезона. Но ще намерим начин да се справим", каза генералният мениджър.

В осемте мача, в които игра този сезона, Бекстрьом регистрира една асистенция, но не успя да вкара гол.

Контузията е много вероятно да сложи и край на кариерата на шведския хокеист. Преди него единствено бившият защитник на Флорида Пантърс Ед Йовановски е играл в НХЛ с изкуствена става. Това стана през сезон 2013/14, когато Йовановски записа 37 мача, преди да реши да се откаже.

Никлас Бекстрьом е втори във вечната класация на Вашингтон по отбелязани точки след съотборника си Александър Овечкин. Той има 271 гола и 762 асистенции за общо 1033 точки в 1105 срещи от редовния сезон на НХЛ. Шведът е лидер в историята на клуба по асистенции и четвърти по голове и бе избран от Вашингтон под №4 в драфта през 2006-а година. През 2018-а година той спечели Купа "Стенли" с екипа на столичани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнище на птичи грип откриха във ферма в Добричко
Огнище на птичи грип откриха във ферма в Добричко
Разкриха две наркооранжерии във Варна
Разкриха две наркооранжерии във Варна