НОВИНИ

Рязък скок на ваксинацията е отчетен през последното денонощие

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
18:10, 22.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

За последното денонощие е отчетен рязък скок на ваксинацията срещу COVID-19 в страната. Вчера са направени над 28 000 имунизации. Така броят на напълно ваксинираните достигна 1 417 000 души. На фона на внезапните желаещи да изтеглят ковид документа си, националната здравно-информационна система отново се срина.

По данни на "Информационно обслужване", които поддържат електронната система, днес са издадени 50602 сертификата, но около 12.00 ч. системата се срина, което доведе до опашки и чакащи часове наред да се ваксинират

Не работи системата. Утре ще карам курс за леководолаз и за да влезна в басейна ми трябва сертификат. Аз не съм от тука, аз съм дошъл от 150 км, тъй като тука най-бързо става", разказва един от чакащите

"Доста дълго се чака. Хората са чакали, аз не чаках, тъй като съм бременна и минавам с предимство", сподели една бременна жена.

"Не разбирам как всички сме готови и сме в действие да помагаме и в същото време не можем", казва д-р Майк Мишел.

"През последните дни интересът значително се увеличи. На практика на този пункт, при който днес застанахме и който беше открит вчера, вчера са ваксинирани 208 човека, при условие, че на всичките седем пункта в понеделник бяха ваксинирани 230 човека. Така че интересът е в пъти по-голям", заяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

Въпреки че системата се срина, имаше желание и готовност хората да се ваксинират. На пункта пред Военномедицинска академия да се ваксинирали над 150 човека, а по информация на Столична община 576 души са се ваксинирали в ДКЦ-тата и отделно около 160 човека - пред пунктовете в столичното метро.

АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ ЗА НОВИТЕ МЕРКИ ИЛИ ИСКАТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ КАЗУСИ, СВЪРЗАНИ СЪС "ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ", ПИШЕТЕ НИ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Брюксел Румен Радев призова да се направи всичко възможно и да се избегне пик
От Брюксел Румен Радев призова да се направи всичко възможно и да се избегне пик
НЗОК реши личните лекари да изписват безплатни рецепти за заболели от ковид (ОБЗОР)
НЗОК реши личните лекари да изписват безплатни рецепти за заболели от ковид (ОБЗОР)