НОВИНИ

Слънчево в по-голямата част от страната и в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 14.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Студено беше и тази сутрин с отрицателни температури в почти цялата страна. В София –минус 7°, във Видин – минус 9°, в Драгоман – минус 10°.

Максималните температури днес ще бъдат между минус 6° и 11°. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, а вятърът ще е слаб, по Черноморието – умерен, с посока от север-североизток.

През нощта вятърът навсякъде ще отслабне. Ще бъде безоблачно и до сутринта температурите в цялата страна ще паднат под нулата. В повечето райони минималните ще бъдат между минус минус 7° и минус 2°.

След слънчевото начало на деня, в следобедните часове облачността ще започне да се увеличава, първо в Северозападна България. Максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнени е с днес, между 9° и 14°, в комбинация със слаб вятър от запад-северозапад.

И в планините ще се затопля. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от минус 7° до минус 4°.

През по-голямата част на деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от запад-северозапад. Висока остава и опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

И към времето в Европа. Снеговалежи се очакват утре в Европейска Русия, проливни валежи от дъжд – във Франция. Над по-голямата част от Балканите ще бъде слънчево, но след обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване северната половина от полуострова

У нас в сряда ще е облачно с превалявания все още от дъжд. През следващите дни от североизток отново ще нахлува по-студен въздух. Очаква се ново застудяване и във все повече райони от страната дъждът ще преминава в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ: Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти на 17 март
АПИ: Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти на 17 март
Полицията в Кърджали иззе 49 нелегални пистолети
Полицията в Кърджали иззе 49 нелегални пистолети