НОВИНИ

Солисти от Южна Корея представиха "Бохеми" в Софийската опера

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
21:36, 17.12.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден триумф на сцената на Софийската опера и балет за спектакъла "Бохеми" от Джакомо Пучини в изпълнение на солистите на оперния театър в Тегу, Южна Корея.

Те се представят за първи път на софийска сцена след като през октомври постановката "Електра" на маестро Пламен Карталов спечели голямата награда на международния оперен фестивал в Тегу.

Трета поредна вечер с "Бохеми" на Джакомо Пучини на сцената на Софийската опера и балет. Две от тях с южнокорейски състав, а снощи - и с български солисти.

Вълнуващата история на Мими и Рудолф оживя днес в изпълнението на артистите от оперния театър в Тегу със специалното участие на баритона Джонг Хьок Со, който вече е гостувал у нас с роли в оперите "Трубадур" и "Дон Паскуале".

"Ролята на Марчело в тази опера на Пучини е много голямо предизвикателство за всеки един артист, особено когато не е италианец. Изключително щастлив съм от възможността да работя отново с българските си колеги. С тях винаги откривам нещо ново ,даряват ме с енергия и огромно вдъхновение", каза Джонг Хьок Со - в ролята на Марсел.

За първи път пред взискателната българска публика застават и солистите в ролите на Мими и Рудолф

"За мен е чест да бъда в София и да играя една от любимите си роли. Благодаря от сърце на българската публика за възторжените аплодисменти и днес, и в петък. Това беше невероятно изживяване", сподели Ънджи Чунг - в ролята на Мими.

"И аз благодаря от сърце на вашата публика, защото тя ни даде онази сила и страст, които са толкова необходими за доброто изпълнение на всеки оперен солист", каза Ънсонг Джонг - в ролята на Рудолф.

Диригент беше Паоло Андреоли, оригиналната режисура е на Бойко Богданов, а възстановката - на Вера Петрова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стадо крави тероризира цял квартал в щата Пенсилвания
Стадо крави тероризира цял квартал в щата Пенсилвания
Икономически ползи и рискове от Шенген за България
Икономически ползи и рискове от Шенген за България