НОВИНИ

Температурите ще се понижат през следващите дни

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 17.03.2024
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Само на отделни места тази сутрин температурите паднаха под нулата; минус 1° е минималната в Кнежа, градус над нулата в София и Видин. Най-високата минимална е в Сандански = 10°.

Без съществена промяна спрямо вчера ще се задържат максималните температури днес - ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°. На фона на слънчевото утро, през деня по-значителна ще е облачността в западната половина на страната и на места там ще превали дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен, ще се ориентира от северозапад, по Черноморието - от югоизток.

Слаби валежи от дъжд ще има и през нощта, но в повечето райони ще се задържи безоблачно. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури утре ще са между 2° и 7°, в София – около 4°.

Следобед северозападният вятър ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е временно силен. Максималните температури ще се повишат и ще са между 15° и 20°, по ниски в крайните североизточни райони, в София – около 15°. Облачността ще е променлива, с много слънчеви часове и само в отделни планински райони за кратко ще превали.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, в комбинация със слаб до умерен вяър от запад-северозапад, привечер ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са от 11° в крайните северни райони, до 17°-18° в района на Бургас. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, когато на отделни места слабо ще превали.

Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. И там се очаква затопляне - максималните температури в курортите ще са от 5° на Алеко до 7-8° в Пампорово и Боровец.

Нова порция валежи от дъжд се очаква през нощта срещу вторник, ще продължи да вали и през деня на много места, със значителни количества в Южна България, а границата между дъжд и сняг ще се спусне до около 1000 мнв. Ще бъде много ветровито, температурите ще се понижават.

С валежи от дъжд, на места - и от сняг - и със силен вятър ще бъде и в сряда и четвъртък в източната половина от страната, докато в Западна България вятърът постепенно ще отслабва и ще преобладава слънчево време. В петък валежите и в Източна България ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Температурите отново ще започнат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отцепилата се от Грузия Южна Осетия обсъжда възможността да стане част от Русия
Отцепилата се от Грузия Южна Осетия обсъжда възможността да стане част от Русия
Корнелия Нинова е претърпяла операция
Корнелия Нинова е претърпяла операция