НОВИНИ

Тодор Неделев: Футболът много ми липсва, след катастрофата живея втори живот (Видео)

тодор неделев футболът липсва катастрофата живея втори живот видео
bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 29.07.2022
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Националът на България Тодор Неделев даде ексклузивно интервю за Българската национална телевизия, в което говори за инцидента в Тбилиси, участието на Ботев Пловдив в Лигата на конференциите и бъдещото му завръщане в игра.

По-рано през деня полузащитникът на Ботев Пловдив, заедно с президента на БФС Борислав Михайлов, направиха специален жест към лекаря, оперирал Неделев в грузинската столица – проф. Шота Ингороква.

29-годишният футболист претърпя спешна и успешна операция на черепа, след като пострада при автомобилна катастрофа непосредствено след пристигането на националите в бившата съветска република за двубоя със селекцията на Вили Саньол от Лигата на нациите.

Пред камерата на БНТ Неделев разкри, че футболът много му липсва и изрази радостта си, че от следващата седмица ще може да започне леки тренировки.

„Много добре се чувствам. Искам отново лично да благодаря на доктор Шота Ингороква, защото ми спаси живота и направи така, че отново да мога да играя футбол. Доста време почивам и съм щастлив, че от следващата седмица ще мога да започна леки тренировки и да правя това, което обичам. Футболът много ми липсва“, започна националът на България.

Той коментира и отпадането на клубния си Ботев Пловдив от Лигата на конференциите след загубата с 0:2 като гост на кипърския АПОЕЛ Никозия. Неделев смята, че за „канарчетата“ най-важно сега е да се концентрират върху представянето си в Първа лига и да трупат точки.

„Вчера гледах гостуването на Ботев на АПОЕЛ Никозия и се ядосвах. Жалко, че отпаднахме от Лигата на конференциите, но сега най-важно е да се концентрираме върху първенството, защото не започнахме добре и трябва да трупаме точки“, каза талантливият футболист.

Неделев заяви, че му е тежко, че не може да помогне на отбора, но бе категоричен, че Ботев Пд ще направи всичко възможно и през следващия сезон да участва в евротурнирите било то чрез по-предно класиране, и чрез спечелването на Купата на България.

„Тежко ми е, че не мога да помогна на отбора. Миналата година се борихме да играем в европейските клубни турнири и успяхме, жалко е, че не успях да помогна на момчетата, но ще направим всичко възможно и през следващата кампания да участваме в Европа. Дали чрез по-горно класиране, или чрез спечелването на Купата, важното е да се класираме за евротурнирите“, добави халфът.

Той изрази надежда час по-скоро да се завърне на терена, но не си поставя определени срокове, за да го направи.

„Преди година бях контузен и почивах седем месеца, така че стъпка по стъпка и с търпение се надявам колкото се може по-бързо да се върна в игра. Надявам се всичко с главата ми е да е наред. Не искам да пресирам нещата и да си поставям срокове. Когато се почувствам добре, тогава ще се завърна на терена“, категоричен е Неделев.

Националът заяви, че постоянно се връща към случилото се в Тбилиси в средата на месец юни и добави, че най-важното е, че жив и здрав.

„Постоянно се връщам към случилото се в Тбилиси, но аз много не си спомням от катастрофата (смее се). Доктор Бочев доста съм го питал, защото ми е интересно какво точно е станало и с мен и със самия инцидент, като цяло. Питах доктора как съм говорил и как съм се чувствал преди и по време на пътя за болницата. От разказите му съм доста учуден, но най-важното е, че съм жив и здрав и мога да започна отново да правя това, което обичам“, сподели играчът.

Неделев заяви, че след инцидента живее втори живот.

„Усещам подкрепата на хората, най-много ми помага приятелката и семейството ми – те са неотлъчно до мен. Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха и ми пожелаха бързо възстановяване. Всеки ден си казвам, че живея втори живот. Имам неща в себе си, които трябва да променя и се надявам да ги сторя“, завърши Тодор Неделев.

Автор: Радостин Любомиров

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митрофанова: Надявам се следващото българско правителство да е по-прагматично
Митрофанова: Надявам се следващото българско правителство да е по-прагматично
Жена загина при катастрофа на АМ "Тракия", движението край Пловдив е затруднено
Жена загина при катастрофа на АМ "Тракия", движението край Пловдив е затруднено