НОВИНИ

Треньорът на Марица Пд Борислав Крачанов: Надявам се да покажем израстване в Шампионската лига

Марица попадна в група "В" на Шампионската лига заедно с унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), турския Екзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и италианския Савино Дел Бене (Скандичи).

bnt avatar logo
от БНТ
10:40, 06.11.2023
Чете се за: 05:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния шампион на България при жените Борислав Крачанов изрази надежда за по-добро представяне на тима в Шампионската лига през този сезон. Наставникът на "жълто-сините" даде интервю пред клубния сайт, в което сподели очакванията си преди първия двубой на отбора в най-авторитетния волейболен клубен турнир.

През тази година Марица попадна в група "В" на Шампионската лига заедно с унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), турския Екзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и италианския Савино Дел Бене (Скандичи). В първия си мач шампионките на България гостуват на Савино Дел Бене на 8 ноември (сряда) от 21:00 часа българско време.

– Господин, Крачанов остават броени часове до първия мач в Шампионска лига за новия сезон. Какви са очакванията на Марица в турнира и по-специално в първата среща срещу италианския Скандичи?

– Италианският ни съперник е доста качествен и разполага с доста добри индивидуални състезателки. За мен лично, това е един от отборите, които ще се бори за титлата в Шампионска лига. От наша страна не значи, че отиваме да се предадем предварително. Ще видим какво сме надградили, защото запазихме голяма част от състава си и с опита на нашите нови попълнения се надявам една идея да вдигнем нашето ниво и да покажем израстване.

– Трета поредна година сте начело на отбора и за трета поредна година ще водите тима в групите на Шампионска лига. Какво е за един треньор това предизвикателство да играе срещу най-добрите?

– Със сигурност е голямо израстване за мен, за щаба ми и момичетата. Това е голямо предизвикателство и се опитваме по най-добрия начин да се противопоставим. Това зависи и от съперника колко ни дава да играем.

– Минаха вече няколко мача и от първенството. Как виждате отбора в тези срещи?

– Вървим в правилната посока и надграждаме във всеки изминал мач. Трябва още малко за сработване. През този сезон късно се събра целият отбор заради олимпийската квалификация. Малко изоставаме, но напредваме в подготовката. Вижда се израстването, единствено трябва да станем по-прецизни в определени ситуации, за да можем да извличаме максимума от всяка ситуация.

– Имате ли кадрови проблеми преди първия мач от Шампионска лига?

– Нямаме, тренираме на пълни обороти. Миналата седмица имаше вирус и част от тях имаха и температура, но медицинският щаб направи всичко по силите си те да са пълноценни, както на тренировка, така и на мачовете. Не е нещо, което ни притеснява. Момичетата са на лице и всички тренират пълноценно. Нямаме волейболистка, която да тренира индивидуално.

– Доволен ли сте от новите попълнения в отбора?

– Няма как да не съм доволен. Привлякохме опитни състезателки, които са побеждавали в Шампионска лига. Това помага много. Нашата чужденка също вече се адаптира и показва своите качества и тя вдига нашето ниво. Вървим в една възходяща линия, която е доста радваща.

– Преди няколко дни отново бяхте избран за селекционер на националния отбор до 20 години след силното представяне на Световното.

– Искам да благодаря на федерацията, която гласува отново доверие на мен и моя щаб. Свършихме доста работа с момичетата през миналото лято. Първо искам да свършим работата на клубно ниво и след това ще мисля за националния отбор. Ние като щаб ще продължаваме да следим момичетата как израстват през сезона, за да можем да знаем кои са най-добре подготвени и кои ще получат повиквателни.

– Как искате да изглежда Марица през този сезон?

– Най-важното е да сме здрави и да няма контузии. В Шампионска лига се надявам да покажем надграждането ни, което започнахме още от миналата година. Надявам се да успеем да се преборим с унгарския Вашаш Обуда (Будапеща), за да продължим участието си в Купата на ЦЕВ. Това са нашите цели, които сме си поставили. Допълнителни мачове в Купата на ЦЕВ ще вдигнат още повече нашето ниво.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметовете на Добрич, Балчик и Каварна остават на поста си за още един мандат
Кметовете на Добрич, Балчик и Каварна остават на поста си за още един мандат
Корнелия Нинова: ГЕРБ е големият губещ на тези избори (обобщение)
Корнелия Нинова: ГЕРБ е големият губещ на тези избори (обобщение)