НОВИНИ

Възрастен мъж скочи от моста в Бургас в опит да се самоубие

възрастен мъж скочи моста бургас опит самоубие
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 18.06.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Регионални

Възрастен мъж на около 70 години е направил опит да сложи край на живота си, след като е решил да скочи от Моста в Бургас. Случката се е разиграла тази сутрин, малко преди 9:00 ч. Благодарение на дежурният патрул, който редовно обхожда района, мъжът е спасен.

Тази сутрин около 8:45 ч. мъж на видима възраст 70 години се разхождал спокойно по Моста на бургаския плаж. Там патрулирали двама служители на "Охранителна полиция." Те забелязали, че възрастният мъж слиза по стълбите до пристана и внезапно скaча във водата.

Общинският инспектор Георги Иванов първи видял давещия се мъж.

Нашият човек хвърля пояса и скача с него. Доста усилия е положил, докато го извади. Но веднага другият служител, защото имаме двама човека там, се е притичал на помощ и го изваждат от водата, каза директорът на "УКОРС" в Община Бургас Веселин Василев.

Благодарение на бързата реакция на общинските служители в момента мъжът е в стабилно състояние.

Първа помощ оказва и Тошко, който всяка сутрин идва на Моста, за да лови риба. Според него 70-годишният мъж е скочил във водата с цел самоубийство, тъй като отказвал помощ.

Той се опъва и тук натиска с крака и не пуска да го изкараме навън. Когато го изкарахме, аз се помъчих да застане на една страна, за да може да изплюе водата, каза свидетелят Тошко Вълков.

На място веднага е пристигнал и екип на Спешна помощ, като пострадалият е приет в болница в стабилно състояние. Припомняме, че това е пореден случай на инцидент на бургаския мост. Преди по-малко от 2 седмици 17-годишно момче загина на същото място след скок във водата.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Вълчев: Не се притеснявам от проверка на КПКОНПИ
Министър Вълчев: Не се притеснявам от проверка на КПКОНПИ
Матурите: 4,20 по БЕЛ и 4,84 на втората. 4 пълни шестици на ученичка от СМГ
Матурите: 4,20 по БЕЛ и 4,84 на втората. 4 пълни шестици на ученичка от СМГ