НОВИНИ

Виляреал удържа 0:0 срещу Арсенал и ще играе финал в Лига Европа!

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:05, 06.05.2021
Чете се за: 01:06 мин.
Футбол
виляреал удържа арсенал играе финал лига европа

Испанският клуб съумя да не допусне гол при визитата си в северен Лондон и така с общ резултат 2:1 елиминира "топчиите" на Микел Артета.

Постижението за "жълтата подводница" е историческо, тъй като клубът се класира за своя първи голям европейски финал, след като до момента имаха четири отпадания на полуфиналите.

Двата отбора до голяма степен си поделиха надмощието през първата част. гостите от Виляреал започнаха по-активно, но постепенно Арсенал пое инициативата и към края на първите на 45 минути изглеждаше по-опасния отбор.

Като цяло обаче опасните положения липсваха, като "жълтата подводница" стигна до един опасен изстрел на Дани Парехо от пряк свободен удар в 24-та минута.

Домакините обаче бяха далеч по-близо гола само три минути по-късно, когато след подаване от ъглов удар топката стигна до Пиер Емерик Обамеянг, но изстрелът на габонецът се отби от страничната греда.

Очаквано втората част започна с натиск на "артилеристите", който се изрази в удари на Никола Пепе и Емил Смит-Роу, но и двамата изгледаха как топката преминава встрани от целта.

В 74-та минута Роб Холдинг се внедри между двамата централни бранители на Виляреал и стреля опасно с глава, но и този опитът на домакините бе неточен.

Пет по-късно чудесна контраатака на Арсенал завърши с центриране към Обамеянг, ала габонецът за втори път тази вечер бе спрян от дясната греда на вратата, пазена от Херонимо Руи.

До края домакините продължиха да търсят гола, но такъв така и не падна и Виляреал ще пътува за финала в Гданск на 26 май.

За Унаи Емери това ще бъде пето участие във финала на Лига Европа, като до момента той има три трофея със Севиля и един загубен финал с Арсенал.

Неговият опонент Микел Артета, който го наследи на кормилото на лондончани пък продължава със слабия сезон, а тази загуба до голяма степен сложи и край на надеждите на "артилерисите" в евротурнирите през следващия сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново летни температури днес
Отново летни температури днес
Емоционални символи ще греят на новите екипи на ЦСКА
Емоционални символи ще греят на новите екипи на ЦСКА