НОВИНИ

Вияреал сложи край на приказката за Динамо (Загреб)

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:45, 16.04.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
вияреал сложи приказката динамо загреб

"Жълтата подводница" елиминира хърватския гранд от турнира Лига Европа след успех с 2:1 на своя "Ел Мадригал" и така с общ резултат 3:1 продължава да мечтае за трофея.

За отборът от Загреб пък това беше края на приказката в турнира, след като този път хърватите не успяха да повторят чудото от сблъсъка с Тотнъм и трябваше да напуснат надпреварата.

Домакините взеха своето между 36-та и 43-та минута, като първо Самуел Чуквуезе подаде на Пако Алкасер и за опитният нападател не представляваше трудност да отбележи за 1:0.

Седем минути по-късно пък и Жерар Морено се разписа след разбъркване в наказателното поле на Динамо, правейки резултата 2:0.

Все пак гостите намериха сили за почетно попадение дело на Мислав Орсич, който получи страхотно подаване с пета от Бруно Петкович.

Така в спор за място на финала Вияреал ще спори с английския Арсенал, като за Унаи Емери това ще бъде завръщане на "Емиратс", откъдето той бе уволнен през ноември 2019 година и заменен от настоящия мениджър на "артилеристите" Микел Артета.

Емери е в преследване на своя четвърти трофей от Лига Европа, след трите последователни триумфа със Севиля между 2014 и 2016 година.

Още една любопитна подробност е, че преди точно 15 години двата тима се срещнаха отново на полуфинал, но в Шампионската Лига. Тогава лондончани излязоха краен победител след 0:0 в първия мач и минимална победа на реванша. Впоследствие, воденият от Арсен Венгер отбор, загуби с 1:2 в спора за трофея от Барселона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: На 24 април пускаме метрото до "Горна баня"
Фандъкова: На 24 април пускаме метрото до "Горна баня"
Радев: Правовата държава е немислима без хора, готови да създават условия за свободно развитие
Радев: Правовата държава е немислима без хора, готови да създават условия за свободно развитие