НОВИНИ

Корнелия Нинова в "Още от деня": Няма да се върнем на този етап в парламента

В студиото на "Още от деня" лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви категорично, че няма да се върнат в Народното събрание. Като причини за това, тя изтъкна, че в онази нощ на гласуването на Изборния кодекс са станали ясни две неща - първо, като опозиция са си свършили работата, а работата на опозицията е да посочва грешките и да дава алтернативи. "Не бяхме чути, затова сме със самочувствие, че ние работата си като опозиция я свършихме", добави Нинова.

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 27.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на БСП: 26 часа говорихме, не отнемайте правото на хората да пренареждат листите, не отнемайте правото да се обжалва по съдебен ред, нека да изчистим списъците, всички знаят, че има мъртви души. Не бяхме чути, затова сме със самочувствие, че ние работата си като опозиция я свършихме. От друга страна обаче, вече трета година говорим, че трябва да сложим край на модела на прехода, част от който е задкулисието, при вземане на решението.

По думите на Нинова, истинските решения са били взети в полунощ, скрито и в стаите на парламентарните групи. Според нея, самият г-н Цветанов е поискал от ДПС подкрепа, за да не падне правителството и да съществува парламента. Това не е начинът на правене на политика, там не ставаше въпрос за интересите на гражданите, уточни Корнелия Нинова.

"Напуснахме по принципни съображения, не заради партийния си интерес, нарушиха законите, отнеха права на хора и го направиха задкулисно", допълни лидерът на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искрен Веселинов: Няма да направим компромис по отношение на преференциите
Искрен Веселинов: Няма да направим компромис по отношение на преференциите
Гвардейският духов оркестър организира концерт, посветен на 3 март
Гвардейският духов оркестър организира концерт, посветен на 3 март