НОВИНИ

Арсенал привлече нападателя Кай Хаверц от градския си съперник Челси

арсенал привлече нападателя кай хаверц градския съперник челси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:23, 28.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арсенал привлече германския нападател на Челси Кай Хаверц с дългосрочен договор, съобщиха почти едновременно и двата клуба от Лондон.

24-годишният нападател на германския национален отбор пристигна при "сините" от Челси преди три години, като за този период изигра 139 мача и вкара 32 попадения. Въпреки моментните проблясъци, той така и не успя да се наложи като безспорен водач на атаката на Челси и продажбата му изглежда оправдана.

Детайли по сделката не се обявиха от нито една от страните, но според медиите Арсенал ще плати за футболиста 65 милиона паунда и допълнителни 5 милиона бонуси, които ще се преведат при определени постижения на новия отбор и на самия играч.

"За мен е супер вълнуващо да се присъединя към този невероятен клуб и да бъда част от семейството на Арсенал. Този клуб има толкова голяма история и се надявам, че можем да постигнем много успехи заедно, каза 24-годишният Хаверц пред сайта на "артилеристите", който в Германия носеше екипа на Байер Леверкузен.

"Кай е играч с много сериозни качества. Той е много мобилен, раздвижен на терена и също така много интелигентен. Вярваме, че ще донесе много допълнителна сила в нашата халфова линия и разнообразие в играта ни", заяви Микаел Артета – мениджър на тима пред клубния сайт.

Досегашният му клуб Челси е платил 71 милиона паунда – в това число и допълнителни бонуси до момента на Леверкузен, което пък го прави вторият най-скъп играч за лондончани след вратаря Кепа Арисабалага.

"Нашият вече бивш германски футболист продължава напред развитието си, отива в друг отбор. Но името му остава гравирано завинаги във фолклора на феновете и в историята ни. Ние сме благодарни на Кай за усилията му на Стамфорд Бридж и му желаем успех", се казва в изявление на Челси и се припомня приноса му за спечелената Шампионската лига през 2020-21 г., както и Суперкупата на УЕФА и Cветовната клубна купа, също през 2021 г.

Също така той има 40 мача за Германия от дебюта си през 2018 година в контролната среща с Перу, но е участвал на Световното първенство в Катар, както и на европейското през 2021 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево с температури между 23° и 28°
Предимно слънчево с температури между 23° и 28°
Арда Кърджали не успя да победи втория отбор на ЦСКА 1948 в контролна среща
Арда Кърджали не успя да победи втория отбор на ЦСКА 1948 в контролна среща