НОВИНИ

Даниел Митов: "Балкански поток" е построен с български средства и е българска собственост

bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 25.03.2022
5628
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

"Премиерът знае ли какво говори, наясно ли е с фактите?! "Балкански поток" е проект, построен с български средства и е българска собственост - тоест България може да затвори тази тръба, когато пожелае, може да получава газ не само от Русия, а и от други доставчици". Това заяви в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той подчертае, че до момента "Турски поток" не е бил свързван с корупция - въпросът е бил политически. Каква е връзката в главата на Петков, не мога да разбера, допълни Митов.

Корупцията е инструментализирана и превърната в оръжие от Кремъл в продължение на години. И тук изобщо не говорим само за Балканите - има бивш германски канцлер, който се продаде на Путин и "Газпром" за 1 млн. долара годишно и стана член на борда на "Газпром", припомни той.

По думите му, през годините той е полагал усилия да ограничи влиянието на Руската федерация в страната ни. Сега, обаче, ситуацията е коренно различна и трябва да говорим за това, което прави това правителство, за да подпомага Украйна не само на приказки, настоя Митов.

Искаме оставка и предсрочни избори, защото във време на криза това правителство очевидно не се справя. Това е видимо за всеки български гражданин и по начина, по който то реагира на ценовите кризи, и по начина, по който не се справя с енергийната криза, продължи той.

Заместник-председателят на ГЕРБ поиска премиерът Кирил Петков да обясни и защо кабинетът е подписал меморандум за инвестиционни намерения с корпорация "Джемкор", след като "тя е свързана директно с Путин".

Ние ще искаме специална анкетна комисия, която да разследва това споразумение, защото ако на думи подкрепяме Украйна, а в същия момент в България ще продължават да влизат руски капитали - това е корупция и то недобре замаскирана, категоричен беше той.

Какво каза още Даниел Митов вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите до 19 години спечелиха първата си проверка срещу Черна гора
Националите до 19 години спечелиха първата си проверка срещу Черна гора
Обновени кодове за толсистемата са връчени на АПИ
Обновени кодове за толсистемата са връчени на АПИ