НОВИНИ

Димитър Илиев награди призьорите на държавното първенство по спортна гимнастика

Димитър Илиев
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 30.06.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди призьорите в многобоя и отборната надпревара при момичетата старша възраст на държавното първенство по спортна гимнастика.

Състезанието се провежда в тренировъчната зала на „Арена София“, а за отличията във възрастовата група спориха 75 състезателки от 15 клуба.

„Поздравявам Ви за усилията, постоянството и труда, които полагате. За да станеш добър спортист, трябват много всеотдайност и дисциплина. Благодаря и на Вашите треньори – без тяхната помощ няма как да успеете. Пожелавам Ви много медали и успехи от следващите състезания“, каза министър Илиев.

Отборно при момичетата старша възраст шампион е СГК Левски-Спартак (София) с 202.516 точки, а в многобоя златото взе Димана Рангелова (Левски-Спартак) със сбор от 56.900 точки.

Левски-Спартак е първи отборно при момчетата старша възраст с 369.182 точки и при юношите младша възраст с 293.832 точки.

В многобоя при момчетата старша възраст шампион е Борис Караджинов (ЦСКА) със 108.716 точки, а при юношите младша триумфира Никълъс Наков (Левски-Спартак) със 79.666 точки.

Финалите на държавното първенство по спортна гимнастика продължават до неделя. В тях участват над 650 гимнастици от 24 клуба от цялата страна, които са разделени в 14 възрастови групи.

Министърът на младежта и спорта взе участие и във връчването на първите годишни награди „Регионални и местни инициативи в подкрепа на безопасността на движението“.

„Има сериозен проблем в отношението на българското общество по въпроса с безопасността на движението по пътищата. Решаването му е свързано със спазването на правилата и личната отговорност. Правилата и законите не са направени, за да ни е неудобно, а за да се осигури нашата безопасност. Апелирам всеки човек да си поставя предпазен колан не само на предните, но и на задните седалки, за което да има и последващ контрол. Много ясно трябва да се разграничат пътнотранспортните произшествия от криминалните деяния. Не може да седнеш зад волана пиян или дрогиран, да отнемеш човешки живот на пътя и да бъдеш на свобода. Това не е нормално“, добави Илиев и акцентира върху налагането на адекватни наказания и санкции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тошко Йорданов: Бюджетът, който предлага Асен Василев, е хартиен бюджет
Тошко Йорданов: Бюджетът, който предлага Асен Василев, е хартиен бюджет
Заплатите във всички фирми с над 50 души персонал само по банков път - каква е позицията на реторантьорите
Заплатите във всички фирми с над 50 души персонал само по банков път - каква е позицията на реторантьорите