Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Димитър Пейчев: От БФС искат да останем без глас на конгреса

Представителят на футболния клуб Русокастро Бургас вярва, че министърът на младежта и спорта Димитър Илиев предлага адекватно решение на проблемите им

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:55, 14.11.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Димитър Пейчев
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Представителят на изключените клубове от Българския футболен съюз (БФС) - Димитър Пейчев от Русокастро Бургас, говори за позицията на отборите.

Димитър Пейчев хронологично припомни взаимоотношенията между клубовете и футболната централа.

„Искам да благодаря на министъра, че инициира тази среща и ни прие. Този проблем не е от месец-два, той е от доста отдавна. След като всички ние участвахме в един конгрес, който бе организиран от БФС, получихме съобщение, че сме извадени от футбола и малко след това получихме покани да бъдем пререгистрирани. Само си представете 145 клуба с минимум 30 състезатели плюс деца, за каква бройка хора става въпрос, на които БФС казва: „Ние ви забраняваме да се занимавате с организиран футбол“, започна той.

Представителят на изключените клубове поясни как се издържат аматьорските клубове в страната.

„Ние сме пререгистрирани, ако не бяхме, трябваше да закрием абсолютно всичко и хората по малките населени места, които чакат такива мачове, да им отнемем и малкото щастие. Когато се пререгистрираме, губим общинска субсидия. Повечето клубове се финансират от Общините. Ние сме ентусиасти, които поддържаме аматьорския футбол. Аматьорският футбол е основата на футбола. Възмущаваме се на това, което се случва с националния отбор. Искаме промяна. Помолихме единствено да бъдем върнати. Докато тече този одит, те могат да си инициират Конгрес, да изберат човека Х или същия човек, няма да имаме глас. Това ни е единственото притеснение“, продължи той.

Димитър Пейчев вярва, че министърът на младежта и спорта Димитър Илиев предлага адекватно решение на проблемите им.

„Благодарим на министъра, съгласни сме с това, което предлага. Надявам се, че обществеността се надигна и освен че разчитаме на помощта на министъра, разчитаме на всички хора, които обичат футбола и виждат какво се случва, техните грешки не са една и две. Много клубове вече не развиват дейност, тази дейност се състоя твърде късно“, допълни той.

Представителят на изключените клубове не смятат решенията на БФС за логични.

„Поведението и отговорите на представителя на БФС са меко казано нелогични и объркващи. Те са дошли тук да отговорят нещо, това не помага. Единственото е да разчитаме на съда, ако от БФС не се съгласят на одит. Това нещо трябва да се прекрати, това не е нормално. Голям празник е във всяко населено място, когато има такова мероприятие. Безпрецедентно казват ни, че няма да имаме право на глас. Надявам се, че всички ще се обединим да покажем несъгласието си. Това нещо трябва да престане“, завърши Димитър Пейчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трансжена обяви гладна стачка пред Съдебната палата в София
Трансжена обяви гладна стачка пред Съдебната палата в София
Ген. Съби Събев: Мотивите за вота на недоверие са неоснователни
Ген. Съби Събев: Мотивите за вота на недоверие са неоснователни