НОВИНИ

Хладно време до средата на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 11.07.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево.

Следобяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в източните райони, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина временно до силен вятър от северозапад.

Максималните температури днес ще са предимно между 23° и 28°, в София - около 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 25 - 28°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, но след обяд ще отслабне до 1 - 2 бала, късно вечерта и по южното крайбрежие.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 9°.

До средата на седмицата ще остане сравнително хладно за юли, с предимно северозападен вятър, умерен, в Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина във вторник все още временно силен. Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има купеста облачност, във вторник вероятността за превалявания е много малка, в сряда на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев е на посещение в Черна гора
Президентът Радев е на посещение в Черна гора
ЦСКА стартира новия сезон с категорична победа над Арда, Маурисио Гарсес с хеттрик
ЦСКА стартира новия сезон с категорична победа над Арда, Маурисио Гарсес с хеттрик