НОВИНИ

Майк Браун: Везенков може да бъде сред най-добрите стрелци в НБА

майк браун везенков сред добрите стрелци нба
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 29.11.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун отличи силното представяне на българина Александър Везенков при драматичния успех на неговия тим със 124:123 у дома срещу Голдън Стейт Уориърс в мач от редовния сезон на НБА.

Родната баскетболна звезда се появи на паркета срещу "воините" едва в края на третата четвърт при резултат 80:96 в полза гостите, но имаше основна заслуга за това "кралете" да осъществят пълен обрат.

След двубоя Браун обърна внимание на двете ключови тройки на Везенков и силното му представяне в защита, като коментира, че най-полезният играч в Евролигата за изминалия сезон се е възползвал по най-добрия възможен начин от предоставения му шанс.

"Казах на Саша - хей, ти знаеш да как играеш, наясно съм, че имаш отлично чувство към играта, знаеш как за стреляш. Няма да има случай, в който да кажа, че е направил лоша стрелба, защото той може да бъде сред най-добрите стрелци в лигата. Ако играеш - добре, но ако не играеш – бил си и в по-трудни ситуации от тази и трябва да останеш готов. Когато имаш възможност, сигурен съм, че ще се възползваш. Той направи точно това днес. Саша бе извън ротацията за кратко, но днес влезе и вкара две ключови тройки за нас. В защита оказа влияние в мача. Когато той е на терена, просто трябва да го пазиш, защото, ако го оставиш сам, ще те накара да си платиш", заяви наставникът на Сакраменто.

Баскетболният специалист направи отново и сравнението между Александър Везенков и четирикратният шампион в НБА Ману Джинобили, който в първата си година в Сан Антонио Спърс е имал трудности с адаптацията, но пък впоследствие се превърна в легенда на "шпорите".

"При Саша всичко е част от процеса. Говорих с него за това, че имах щастието да мога да бъда треньор на Ману Джинобили, когато той пристигна в лигата. Когато дойде, той беше горе-долу на същата възраст като Саша и пристигна от доста добър отбор в Европа по това време. Направихме опит да го използваме като титуляр, но не се получи и трябваше да влиза от пейката. Не беше титуляр при нас, в Сан Антонио, за поне година. Това е процес на адаптация не само за играчите, но и за треньорите, които анализират как да те използват, за да помагаш на отбора на най-високо ниво", завърши Майк Браун.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За денонощие: Полицията в Бургас два пъти залови шофьор, употребил 3 вида наркотици
За денонощие: Полицията в Бургас два пъти залови шофьор, употребил 3 вида наркотици
Манчестър Юнайтед ще търси задължителен успех в Истанбул срещу Галатасарай в Шампионската лига, Реал Мадрид посреща Наполи
Манчестър Юнайтед ще търси задължителен успех в Истанбул срещу Галатасарай в Шампионската лига, Реал Мадрид посреща Наполи