НОВИНИ

Марица Пд се изправя срещу турския гранд Еджзаджъбашъ в първото си домакинство този сезон в Шампионската лига

Двубоят ще бъде под номер 60 за Марица в европейските клубни турнири.

марица изправя турския гранд еджзаджъбашъ първото домакинство сезон шампионската лига
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 16.11.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът на България Марица ще изиграе първото си домакинство този сезон в Шампионската лига. Пловдивският тим приема един от най-добрите отбори в света турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) в зала Колодрума днес от 19:00 ч.

Жълто-сините са в група В на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), италианския Савино Дел Бене (Скандичи) и полския Вашаш Обуда (Будапеща).

Туркините играха финал в Шампионската лига през изминалия сезон срещу друг от турските грандове – ВакъфБанк (Истанбул) и го загубиха с 1:3 гейма. Еджзаджъбашъ е и бронзов медалист от Световното клубно първенство през миналата година.

Грандът от Истанбул има две актуални световни шампиони – Тияна Бошкович и Йована Стеванович. Европейските шампионки Ханде Баладън, Симге Шебнем Акьоз, Елиф Шахин. Както рускинята Ирина Воронкова, полякинята Мартина Чирнянска, канадката Алекса Грей, Шинейд Джак-Късал, която има двойно гражданство на Тринидад и Тобаго и Турция.

За трети път Еджзаджъбашъ ще гостува в Пловдив на Марица. През сезон 2016-2017 туркините гостуваха на маричанки в среща от 2-ия кръг в Шампионска лига. Турският гранд записа две победи и се класира за следващата фаза. През миналия сезон отново двата отбора се срещнаха в групите на Шампионска лига и туркините спечелиха и двете срещи, а след това играха финал в турнира.

Маричанки стартираха в групите на Шампионска лига със загуба от друг от грандовете на Европа – Савино Дел Бене (Скандичи) с 0:3, а Еджзаджъбашъ се справи у дома с 3:0 гейма срещу Вашаш.

Преди двубоя маричанки победиха в домакинството си ЦСКА (София) с 3:0 гейма в среща от 4-ия кръг на Национална волейболна лига Демакс. Еджзаджъбашъ се справи с Бешикташ (Истанбул) с 3:0 у дома.

В класирането в българското първенството Марица е лидер без поражение и с пълен актив от 12 точки, а Еджзаджъбашъ е втори с 19 точки при 7 победи и едно поражение.

Жълто-сините участват в Шампионска лига, след като спечелиха за девети пореден път шампионската титла в България, а турският гранд завърши втори през изминалия сезон в Султанската лига.

Марица играе за пети път в групите на Шампионската лига срещу турски тим.

Двубоят ще бъде под номер 60 за Марица в европейските клубни турнири.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел е на работно посещение в Германия и Австрия
Мария Габриел е на работно посещение в Германия и Австрия
Децата до 14 години да пътуват безплатно в градския транспорт, предлага МС
Децата до 14 години да пътуват безплатно в градския транспорт, предлага МС